XXXXX

Halka Özel Hissettirin

Gianni Versace’nin hayatını anlatan belgeselde uyguladığı ilginç bir model dikkatimi çekti;  Düzenlediği defilelerde moda editörlerini protokolde oturturken ünlü davetlilerine ise normal sıralarda yer veriyormuş.
20 Temmuz’da Silivri Belediyesi’nin bu yıl 50. sini düzenlediği Yoğur Festivali başlıyor. Bugüne kadar bütün etkinliklerde halk arka sıralarda yer alırken protokolde ezberlediğimiz isimler yer aldı.  Sanki festival halka değil bürokratlarımız veya seçilmişlerimiz ile yakınları, eş dostları için düzenleniyor. En güzel yerlerde, etkinlikleri en rahat onlar izlemek zorundaymış gibi.
Önümüzdeki etkinlikte bütün belediye sorumluları, meclis üyeleri ile birlikte görev alarak, halkı rahat ettirmeyi başarır mı? Zaten istedikleri zaman gelen sanatçıları ve renkli etkinlikleri takip etme imkanı olan insanların sıradan, senede bir kez eğlenme imkanı olanlara yönelik jestini görebilir miyiz gerçekten?
Versace örneğine dönecek olursak, uygulamayı değerlendiren moda yazarı diyor ki; “Bizler kendimizi ünlü yıldızlar gibi hissederdik.” Zaten ünlü bir yıldız olan insanlara bunu hissettirmek ayrıcalık değil, olamaz da.
Herkesin yaptığı şeyi uyguladığınızda sıradan olursunuz. Klasik, klişeleşmiş şeylerin peşinden gitmek marifet sayılmaz asla.

Haberin devamı 14.07.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP