Sevginar Sali

Gerçekler ve hayaller : )

Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, ‘tek tabanca' olarak ilçemizdeki 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarında 1. ayını doldurdu. Millet İttifakının onun karşısına ‘rakip', seçmenin huzuruna ‘alternatif' olarak çıkartacağı adayı belirlenmesine yönelik çalışmalar tüm karmaşıklığıyla devam ediyor! İYİ Parti'nin de ilçemizde destekleyeceği CHP aday adaylarından aylardır sabah biri, öğle diğeri, akşam bir başkası ‘aday' olurken, destekçileri arasında mücadele de her geçen günle birlikte parti bütünlüğü açısından, yarın öbür gün çıkacak adayın istikbali bakımından daha hassas bir duruma doğru jet hızıyla ilerliyor.
CHP'nin aday belirleme daha doğrusu belirleyememe süreci seçim çalışmasından daha çok yordu insanları! Bu kakafonyadan aday çıkabilecek kişinin Allah yardımcısı olsun.
Geçtiğimiz gün Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz'ı, hafta sonu İstanbul'da katıldığı MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım ile ortak programlarına dair ilçemiz özelinde bir konu gelişip gelişmediğini sormak için aradım.

BAHÇELİ: SİLİVRİ İLE İLGİLİ GÜZEL ŞEYLER DUYUYORUM
Yılmaz, “Mazeretsiz Silivri'yi istiyorum” diyen Devlet Bahçeli'ye bir aylık çalışmaları, projeleri ile ilgili bir dosya sunduğunu aktardı ve MHP Lideri'nin, “Silivri ile ilgili güzel şeyler duyuyorum. Mutlaka geleceğim, birlikte program yapacağız” dediğini paylaştı.

YILDIRIM: SİLİVRİ'NİN KAZANILACAĞINA İNANIYORUM
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım ile de birebir görüşmesinden notlar paylaşan Yılmaz, “Silivri'nin kazanılacağına inanıyorum” ifadelerini aktardı.

YILMAZ'DAN SİYASİ ETİK DERSİ
Sohbet ilerleyince konu CHP'nin MYK ile PM'si arasında adaylık vizesini alamayan Özcan Işıklar'ın yaşadıklarına geldi. Yılmaz, “Bu etik olarak doğru bir şey değil” dedi.
‘Nasıl? Anlamadım' dedim…
Yılmaz, “Muharrem İnce ‘muhalifleri'nin bulunduğu PM'ye dünürünün adaylığının gönderilmesini siyasi etik açısından doğru bulmuyorum…” dedi.
‘Siyasi rakibinizden söz etiğinizin farkında mısınız? Normal koşullarda “Beter olsunlar” falan demeniz gerekmiyor mu?' diye sordum…
-“İster siyaset olsun, isterse başka alan etik göz ardı edilecek, çiğnenecek bir şey değil benim gözümde” dedi…
‘Siz 17-18 yıldır siyaset yaptığınıza emin misiniz? MHP de parti içi rekabet konusunda esneklik kaldıran bir parti değildir…' diye şaşkınlığımı ifade etmekten kendimi alıkoyamadım.
-“Benim düşüncem ifade ettiğim gibidir” dedi…
Herkes siyasete en kötü bir parça temiz girer ama zaman ve gelişmeler ışığında kirlenmekten kurtulamaz! En temizler en kolay kirlenir hatta…
Belediye Başkanı yapmazsak Volkan Yılmaz'ı ‘nesli tükenen siyasetçiler' kapsamında en azından koruma altına almayı öneriyorum…
Şimdilik kendiyle yarışıyor da rakibi karşısına çıkınca da değişmezse topyekûn bir arınma seansı bizimdir.
Bütün cadılığımı kuşandım, “Aman bildiğimiz siyasetçilerdenmiş” demek için dört gözle bekliyorum… Aynı kafada birkaç arkadaş da buldum kendime… Rekabet değil bizimki; dayanışma… Hem kuşkularım haklı çıksın istiyorum hem de umudumu kaybetmemek; bakalım hangisi galip gelecek…
Karşı mahalle bu kafadaysa, Yılmaz'ın yanındakilerden birkaç ‘ermiş' çıksın diye de bekliyorum bu arada… Hiç hayal kırıklığı kaldıracak halim yok peşin peşin haber edeyim… Sahip olduğunuz şeye gözünüz gibi bakın : )

YORUM YAP