Çantalı muhtarlar lise istiyor

Çantalı muhtarlar lise istiyor

30.01.2019 13:08:26

Çanta muhtarları Ömer Ercan ve Hasan Susulu, yeni dönem adaylıklarını ifade ederken, bölgelerinin en önemli ihtiyaç ve de beklentisinin bir lise olduğunun altını çizdiler.

Çanta'da Ömer Ercan, 5. dönem için yeniden Sancak Mahalle Muhtarlığına aday olurken, Hasan Susulu da Nisan 2002'den beri sürdürdüğü Balaban Mahalle Muhtarlığı görevine devam etme kararlılığında.
Mahalle ihtiyaçlarını konuştuğumuz muhtarlar en önemli beklentilerinin lise olduğunu ifade ettiler. “1300 öğrencimiz var lise istiyoruz” diyen muhtarlar okul için yerlerinin ayrıldığını, devlet ya da hayırseverlerin desteğiyle bir an önce Çanta'ya bir lise kazandırılması ile ilgili beklentilerinin altını çizdiler.
Çanta'da ayrıca 80. Yıl İlköğretim Okulu altında kapalı spor sahası için alan ayrıldığını belirterek, yatırımın kazandırılması yönünde beklentilerini ilettiler.

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İLE SİLİVRİ BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR
Çanta'da bir bankamatik olduğunu ancak sayının artırılmasında yarar gördüklerini, Çağdaş Kent'e sağlık olacağı kazandırılması, futbol sahası bakımı gibi ihtiyaçları bulunduğunu belirten muhtarlar, Mezarlıklar Müdürlüğüne mezarlık bakımı, paklar ve camilerin temizliği konusunda ise Silivri Belediyesine teşekkür ettiler. Çağdaş Kent yolunda bakım ve ışıklandırma sıkıntısına dikkat çekerken, mahallenin İETT'nin üç aracı ve minibüs imkanı ile ulaşım konusunda bir sorunu kalmadığını paylaştılar.

HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİYLE ANAOKULU VE CAMİ AÇILIŞI YAKINDA
Emine ve İbrahim Akçay hayırseverleri tarafından mahalleye kazandırılan anaokulunun kısa bir süre içinde açılışının yapılacağını belirten Çanta muhtarları, bölge halkı adına teşekkürlerini ifade ettiler.
Niyazi Albayrak'ın Çanta, Çağdaş Kent'e kazandırdığı 3. caminin de açılışa hazır olduğunu belirten Muhtarlar, bu hayırseverimize de şükranlarını ilettiler.

KAMERA SİSTEMİ ACİLİYETİNE VURGU
Üst bölgelerde su basıncı ile ilgili sıkıntıların çözümü ve Kanlıca Sokak bölgesinde park taleplerini aktaran muhtarlar, “Kamera sistemi çok acil bir ihtiyaç. Hırsızlıklar oluyor, güvenlik tedbiri olarak kameralı sisteme büyük ihtiyaç duyuyoruz. Ayrıca gece bekçileri ile ilgili taleplerimizi de yetkili mercilere ilettik” dediler.
Çanta'da eksik sokak isimleri bulunduğunu de belirten muhtarlar, bu husustaki çalışmaların ivedilikle yapılması yönündeki beklentiyi aktardılar.

YENİ DÖNEMDE GÖREVE HAZIRLAR
Muhtarlığın bir gönül işi olduğunu belirten Çantalı muhtarlar Ömer Ercan ve Hasan Susulu, bölgelerine hizmet heyecanlarını tazeleyerek, dayanışma içinde, kararlılık ve daha büyük bir çabayla görevlerini yeni dönemlerde de sürdürmeye hazır olduklarını vurguladılar.
Sevginar SALİ

YORUM YAP