Demir’den dere yatağı talebi

Demir’den dere yatağı talebi

30.01.2019 13:07:15

Özay Demir, 2. Dönem için Değirmenköy İsmet Paşa Mahallesinden yeniden muhtar adayı. Demir, bölgesinin en acil çözüm bekleyen sorununu dere yataklarının beton ya da taşla döşenmesi olarak aktardı.

Görevde bulunduğu dönem içerisinde mahallede sürdürdüğü en önemli çalışmalar arasında, bu günlerde kurumsallaşması beklenen gönüllü itfaiye grubunu ifade eden Demir, “Gönüllülerimiz sertifikalarını aldı şimdi de itfaiye istasyonu inşaatının tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.
Sağlık ocağı ve 112 acil hizmetine yönelik beklentilerini dile getiren muhtar, bunların en kısa sürede karşılanması ile ilgili vatandaş taleplerini aktardı.

KAMERA SİSTEMİ BEKLENTİSİ
Mahallede kameralı güvenlik sistemi kurulmasına yönelik 2000'i aşkın imza toplandıklarını paylaşan Demir, buna yönelik 14 noktanın tespit edildiğini de söyledi.

“İSKİ YOLLARI BOZUK BIRAKIYOR” ŞİKAYETİ
İSKİ'nin mahallede gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarından sonra yolların bozuk şekilde bırakıldığını ifade ederken, çözüm beklentisine dikkat çekti.

“İETT HİZMETİ YETERLİ DEĞİL”
Ulaşım konusunda İETT'nin tek aracının yeterli gelmediğinin altını çizen Demir, “Günde dört sefer öğrencilerin ihtiyacını karşılamıyor. Arttırılmasını istiyoruz” dedi.
Yeni ATM'ler için bankalarla irtibat halinde olduğunu belirten muhtar, yollar konusunda eskisi kadar büyük sorunlar olmamakla birlikte iyileştirmelere ihtiyaç olduğunu belirtti.

DERELERİN BETON YA DA TAŞ YAPILMA TALEBİ
Devlet Su İşleri'ne Kanlı Göl mevkiindeki köprü imalatları için teşekkür eden Demir, “Kınıklı Deresinde yapılan dere ıslah çalışması için DSİ'ye teşekkür ediyorum. Ayrıca çalışma yapılan bu derede gölet altı ve Kanlı Göl mevkiindeki dere geçitlerine yapılan iki tane köprü de çok faydalı oldu. Tahir Ağa Çatağı deresi ile Zübeyde ve Yasemin Hanım caddelerinde bulunan iki derenin ıslah edilerek, zeminin beton yapılması mahallemizin en önemli ihtiyacı diyebilirim. Temizleniyor iki ay sonra dere yatakları aynı şekilde kirlenip, tıkanıyor. Beton veya taş zemin imalatı daha kalıcı bir çalışma ve kesin çözüm olacak” şeklinde konuştu.

Demir son olarak Mezarlıklar Müdürlüğü çalışmalarından da övgüyle söz etti.
Sevginar SALİ

YORUM YAP