CHP’nin adaylık düğümü Cumartesi çözülüyor

CHP’nin adaylık düğümü Cumartesi çözülüyor

30.01.2019 13:12:14

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, MYK'daki listede yer alıp Parti Meclisi'nden vize çıkmayan Silivri ve Bodrum Belediye Başkanlarının ‘adaylık' konularıyla ilgili açıklama yaptı. 

2 Şubat Cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen CHP Parti Meclisi toplantısında kalan tüm adayların açıklanarak, sürecin tamamlanması hedefleniyor.
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Parti Meclisi'nin adaylığına onay vermediği Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'la ilgili son durum hakkında konuştu. Parti Meclisi'nin onayından geçemeyen yerlerin yeni yerlerle beraber Cumartesi günkü Parti Meclisi toplantısında tekrar değerlendirileceğini belirten Torun, “Bu konuda gerekli çalışmalar yapılacak. Şu anda o karar henüz verilmedi. Mevcut adaylığı Parti Meclisi'ne gelen arkadaşlarımızın devamı veya devam etmemesi konusunda belli bir çalışmadan sonra Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi'miz karar verecek” diye konuştu.

Ankara kulis haberlerine göre; son PM toplantısında adaylığı reddedilen Silivri Adayı Özcan Işıklar'ın bir kez daha oylamaya sunulabileceği konuşuluyor. Adaylığında ısrar edileceği kaydedilen bir diğer isim de Bodrum'un mevcut başkanı Mehmet Kocadon.

Işıklar'ın Pazar akşamı PM'den adaylık vizesi alamaması üzerine adaylık konusunda oldukça umutlanan Bora Balcıoğlu, Selami Değirmenci ve Mümin Koçoğlu taraftarlarının heyecanlı bekleyişi ile kamuoyunun merakı Cumartesi günü neticeye kavuşacak.
Haber Merkezi

YORUM YAP