XXXXX

Ev ziyaretleri fırsatı...

Siyasilerin gerçekleştirdiği çalışmalar önemli ölçüde seçim odaklı geldiğimiz süreçte. Aday olduğunuz parti veya iletişim organları tarafından yapılacak çalışmaların ancak destekleyici nitelikte olabileceğini düşünüyorum. Aday kendini olabildiğince bizzat tanıtım ve seçmene anlatmak için zaman ayırmalı. Bu sadece iş, hizmet ve yatırımlar yapmakla olsaydı tartışılmaz olarak basit ve daha kolaydı her şey.
Ev ziyaret programlarına adaylar ve siyasi partiler ancak seçimlere çok kısa süre kala yoğunlaşıyor. Bu da yeterli olmuyor. Ellerindeki en etkili yöntemin önemini yeterince kavrayamadıklarını düşünüyorum. Bu amaçla size ev ziyaretleri hakkında bir bilgi aktarmak istedim… Dikkate alanların işine yarayacağını düşünüyorum. Hem aday hem de seçmen gözüyle bir okuyun derim…
"Seçim kampanyalarında ev ziyaretlerinin aday imajı ve tanınırlığı açısından ayrı bir önemi vardır. Ev ziyaretlerindeki asıl amaç adayı, seçmenlerle yüz yüze konuşarak tanıtmaktır. Ev ziyaretlerinin seçim kampanyasının başarısına sağladığı katkıyı en somut örneği RP'nin iktidar ortağı olma sürecinde görüldü. Halk, evinin kapısına kadar gelen adayı somut olarak fark eder ve adayın kendi sorun ve dertleriyle ilgilendiğini düşünür. Bu ziyaret aileden başlayarak akrabaları ve mahalle halkı arasında olumlu etkiler yaratır. Adaylar da halkın sorunlarını yerinde öğrenmiş olur.
Ziyaretlerde özellikle oy avcılığı yapmaktan kaçınmalıdır. Yani ilk izlenim oy avcılığı olmamalı adayın olumlu ve pozitif yanları ön plana çıkarılmalıdır.
Ev ziyaretleri önceden belirli bir program dâhilinde planlı yapılmalıdır. Yani gidilecek kitle, gidilecek evler, gidiş saati ve karşılaşılması muhtemel durumlarla ilgili senaryolar önceden belirlenmelidir. Olağan dışı durumlar halinde sakinliğini korumalı ve güler yüzlü olmalıdır. Ayrıca ziyaret edilen evin halkına saygılı olunmalıdır. Aile ziyaretinin başarılı olması adaya olumlu puan olarak yansır. Aksi ise adaya zarar verir. Bu nedenle ev ziyaretlerinin mümkün olduğunca sorunsuz geçmesine dikkat edilmelidir.
Ev ziyaretlerinde ev halkını ısrarla aday konusunda ikna etme yolunu seçmek yerine adayın olumlu, pozitif yanları anlatılmalıdır. Ev ziyaretleri yemek saatlerine rast getirilmemelidir. Uygun gün ve saat önceden belirlenmelidir. Ev ziyaretine gidilirken adaya ait anahtarlık, rozet, çakmak, iğne-iplik kutusu, önlük, bayrak gibi mütevazı eşyalar götürülüp armağan edilebilir. Ama önemli olan adayın hediyesi değil seçmenin sorunlarının dinlenmesi ve sorunlarına çözüm getirilmesi beklentisine yanıt verilmesidir. Seçmenin sorunlarına, çözüm getiren inandırıcı bir söz veya iyi hazırlanmış bir broşür, olumlu ve kalıcı etki yapabilir. Adayın kendisine önem verdiğini hissettirmek; görüş ve şikâyetlerinin partiye ileteceğine ikna etmek, partinin de ilgileneceği konusunda teminatlar vermek seçmen üzerinde olumlu bir etki uyandıracaktır.
Bu amaçla basılı bir şikâyet formu veya bir düz kâğıt, ev ziyaretini gerçekleştiren ekibin yanında mutlaka bulundurulmalıdır. Şikâyet ve görüşler bu forma işlenmelidir. Ev ziyaretlerinde önce hane selâmladıktan sonra hemen ekip kendini tanıtmalı, "X Partisini tanıtmaya ve desteğinizi istemeye geldik” denilerek konuya girilmelidir. Konuşurken sıkılgan davranmamalı. Çünkü bu, seçmen tarafından aday hakkında olumsuz intibaaya neden olabilir. Aile ziyaretlerinde bir ailenin desteği bile sonuçlar için önemlidir. Seçmenler güçlü partiye oy vermek isterler. O nedenle adayın mutlaka seçileceği ve seçmenlerin oylarıyla başarılı olacağı vurgulanmalıdır. Ev ziyaretlerinde karşıt görüşlerle karşılaşılması durumunda tartışmaya girilmemeli, ısrarla ikna yoluna gidilmemelidir. Aday tanıtıldıktan sonra sakin bir eda ile ev ziyaretine son verilmelidir. Ev ziyaretleri kısa tutulmalıdır. Ayrılırken adayın tanıtım bildirisi, adayın broşürü mutlaka bırakılmalı. Çünkü anlatılanlar unutulur ancak yazılı bir malzeme kalır. Ev ziyaretlerinde ilk izlenim çok önemlidir. İlk izlenimin olumlu olmasına çalışmak, en uygun yöntemdir.”

TEKİN'İN ANNE ACISI
Alibeyspor Antrenörü İlhan Tekin, annesini kaybetti. Cenaze bugün öğle namazına müteakip, Ortaköy Camii'nden kaldırılarak defnedilecek. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

AKTİF ÇAĞRIŞIM'DAN ÖZEL ETKİNLİK
Özel Aktif Çağrışım Merkezi öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hazırladıkları programlarını bugün saat 13.00'da Kiptaş Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu toplantı salonunda "Bu dünyada ben de varım” demek üzere sergileyecek.

TESLİM TÖRENİ
Bugün, 5 Aralık 2012 Çarşamba saat 15.00'da Silivri Belediyesi tarafından Fatih Mahallesi Camisi yanında bulunan Afet İstasyonları Projesi kapsamında MAG konteynır teslim töreni gerçekleştirilecek.

YORUM YAP