XXXXX

Esti, gürledi ama yağmadı

Kaç gündür hava durumu tahminleri gök gürültülü yağış öngörüyor ama Silivri'de sadece ‘gürültü' kısmını yaşamakla yetinmek durumunda kalıyoruz. Tuhaf bir şekilde gündemdeki gelişmeler de aynı ‘hava durumunu' çağrıştırdı birden aklımda. Yüksek gürültü ve birkaç damla yağmur…
Yılmaz Kandemir'ın sergilemeye çalıştığı ‘kriz' mizansenine ilişkin sıradaki mevzusunun etkisinde bir değişiklik yok. Bu kez de bir öncekinden daha az ilgi gördü. Ve geçmiş olayların tozlu tarih raflarına kaldırılmak üzere. Gerçi Kandemir'de olay bitmez. Ama kamuoyunun bunları bakış açısı ile yaklaşımı azalan ilgi konumunu pek aşacağa benzemiyor.
Geçtiğimiz günler Yılmaz Kandemir ile ilgili yazdıklarımı ‘belediyeye dönüş yazısı' olarak yorumlayanlar olunca şaşırdım. Özcan Işıklar'ın Kandemir'e şahsi dostluğundan başka vereceği bir görev ve sorumluluk kaldığını sanmıyorum. İkili dost, kardeş olabilir… Ama kamu görevinde bir yetki paylaşımına imkan kaldığını sanmıyorum. Kandemir'in fevri hareketleri ve belirsiz tutumları ile Işıklar'ın tahammül ölçülerine rağmen bence düşman da olmazlar. Bildiğimiz, belirlenen kalıplara oturan bir ilişki yok Kandemir ile Işıklar arasında. Ne ara bu samimiyeti geliştirdiklerini soracak olursanız, doğuştan geldiğine dair tahmini aktarmakla yetineceğim.

Bir de Silivrispor mevzumuz var. 18 yıllık hasret bitti ama kulübün bunu hazmetme süreci daha yeni başlıyor. Bu süreçte en zor durumda olan Mustafa Saral olsa gerek. Takım başarılı olmasaydı sıkıntı, oldu yine durum pek farklı değil. Aslında var bir fark, şimdi yüzler gülüyor içler hüzünlü, sonuç farklı olsaydı yüzler asık içler ‘her şerde bir hayır var' diyecekti.
Saral, spordaki başarıyı yine bir şekilde sırtlardı da siyasi konumu daha karmaşık. Yukarı tükürse bıyık, aşağıya tükürse sakal misali ne yapacağına karar vermekle, bulunduğu durumun haritasını çıkarmakla meşgul olmalı.

4+4+4 ÇALIŞMALARI VE İLÇEMİZDEKİ YANKILARI
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 12 Yıllık Zorunlu Eğitim Sistemini uygulama kapsamında çalışmalar il ve ilçelerde sürüyor. İl Denetmenleri tüm ilçelerde olduğu gibi Silivri'mizdeki okullarda gerekli incelemeleri yaparak fiziki durumlarına göre ilkokul, ortaokul ve lise olarak hizmet verecek okullar taslak olarak belirlendi. Dün İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürleri İl Denetmenleriyle birlikte hazırladıkları raporları sundu. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, velilerin duyumlara itibar etmemesini önererek, ilçemizle ilgili hazırladıkları raporun henüz onaylanmadığı için kesinlik kazanmadığını, konuların etraflıca görüşülerek neticeye varılacağını açıkladı. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde ilçemizde geniş katılımlı toplantıların düzenleneceğini söyledi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ
20.05.2012 Pazar günüAlipaşa Mahallesi, Atatürk Bulvarı ve civarında, TÜV Türk A.Ş Dersan Makine, Can Radyo Formasotik bölgelerinde 09:00-13:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

GÜNÜN SÖZÜ
Her gün yan yana oturmak kolay iş değildir.
Birbirinin iyi yanlarından zevk alıp kötü yanlarına kızmamak için büyük bir yaşama deneyi, akıl olgunluğu ve insan sevgisi gerektir.
Oblomov / Ivan GONCAROV —
Ali Altun ile birlikte.

YORUM YAP