XXXXX

ESNAF ODASINDA HUZURSUZLUK

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda yaşanan bazı sıkıntılara ilişkin duyumlar aldım. Ali Tabakoğlu'nun iki dönem başkanlığının ardından 2014 yerel seçimlerinde meclis üyesi adayı olması beklenirken, hali hazırda yönettiği odada huzursuzluklar söz konusu.
Odanın inşa edeceği yeni hizmet binası ihalesi ile ilgili sıkıntılar kulağıma geldi. Nitekim yapılan ihale de iptal edilmiş. Odanın yeni yerini yaptıracağı koşullar hakkında Tabakoğlu'nun getireceği açıklamayı merak ettim, ayrıca kamuoyundan ziyade yönetimini işleyişin doğru şekilde olduğu konusunda ikna etmesi gerektiği anlaşılıyor. İhale süreciyle ilgili tarafların açıklama yapacağını duydum, söyleyecekleri kamuoyunun dikkatini çekecektir.
Oda ile ilgili yaşanan başka sıkıntılar da söz konusu, ilerleyen günlerde daha ayrıntılı bilgilere ulaşınca yer vereceğim.

HÜSEYİN TURAN'IN ESKİ BAŞKANLAR BULUŞMASI
Haberinden de okuyacaksınız Hüseyin Turan, eski ilçe başkanları ve meclis üyelerinden sonra Silivri'de belediye başkanlığı yapmış isimlerle bir araya geldi. Tabandan, aynı zamanda derinden bir yaklaşımla Ak Parti'den yeniden aday olabilmek için çalışmalarını Hüseyin Turan sürdürüyor. Bir araya gelen başkanların eski güzel günlerini yad etmesinin dışında anlaştığı en önemli konunun "Bu yemeği Özcan Işıklar vermeliydi” şeklindeki sitem oldu. Beklenti bu yönde, bunları karşılamak veya karşılamamak Işıklar'a kalmış. Ama şu bir gerçek ki Turan, bu düşüncesiyle bir ilke imza attı. Davet ettiği isimler arasında aday adaylığı mücadelesi, adaylık rekabeti yaşama durumu olan kişilerin de olması bu yemeğin Turan'a siyasi dönüşümü konusunda şüpheleri arttırıyor. Ama niyet ve adım olarak, eleştirilecek bir tarafını bulamadım.

IŞIKLAR, SİNKİL'İ BAŞKAN YARDIMCILIĞINA MI HAZIRLIYOR?
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar son iki haftaya on'a yakın mahalle konsey toplantısı sıkıştırdı. Çanta, Büyükçavuşlu, Değirmenköy, Kavaklı, Ortaköy, Selimpaşa, Gazitepe, Kadıköy derken hiçbir yerde mahallenin meclis üyelerine söz hakkı vermedi. Gümüşyaka'da bu durum farklı cereyan etti. Işıklar burada ilk kez mahalle toplantısında bölge meclis üyesine söz hakkı verdi. Ve Tülay Sinkil de Işıklar'ı mahcup edecek bir şey söylemedi, hatta çok güzel bir açıklama yaptı.
Bu durumdan yola çıkarak bir tahminde bulunmak isterim; Gelecek dönem belki de çok daha yakın bir zaman dilimi içerisinde Tülay Sinkil'in belediye başkan yardımcılığı hiç de uzak bir olasılık değil gibi…
Ayrıca Sinkil, "Bir dönem daha Işıklar Belediye Başkanı olsun” açıklaması yaparken, sonrası için Ankara'yı işaret etti. Sinkil'in, başkan yardımcılığından sonra Başkan adaylığı ile ilgili beklentisi de aklınızın bir ucunda olsun!

SANATIN BİRLEŞTİRİLİCİĞİ
Silivri Ahenk Sanat Kulübü, sanatsal başarıları ile ilçemizde bir açlığı, talep ve beklentiyi giderirken, alanın birleştiriciliğini de ortaya koydu. Kültür ve sanatın birleştiriciliği, evrensel dili Silivri'de de anlatmak istedikleriyle başarıya ulaştı. Nice senelere Ahenk, heyecan ve renkleriniz hiç solmasın!

YORUM YAP