Şahin Dirik

Devlet Silivri’nin neresinde?

Değerli okurlarımız, uzun zamandır sizlerden gelen yoğun talep üzerine değinmeye karar verdiğim bir mevzudan bahsedeceğim bu gün sizlere. Eminim ki okuyunca hemen hemen hepinizin “Şükür biri yazmış sonunda” diyeceğiniz bir konu bu.

Silivri'de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin iradesini, otoritesini temsil eden herhangi bir kurum var mı diye düşünüyorum bazen. “Devlet Baba” Silivri'nin neresinde diye sorgularken buluyorum kendimi? Normalde bu böyle bir sorgulama yapmamam lazım değil mi? Zira Silivri'nin tam merkezindeki kaymakamlık binasında Kaymakamımız var, onun dışında İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanımız var değil mi? Herhalde görevlerini layıkıyla yapıp devlet otoritesini doğru şekilde temsil edip vatandaşların kanunlara uygun hareket etmelerini sağlıyorlardır değil mi?

Soruyorum size, devlet Silivri'nin neresinde? Özellikle son 2-3 yıldır Silivri'nin uyuşturucu tacirleri iyice ortaya çıkmış durumda. Sokaklarda adeta cirit atıyorlar. Uyuşturucu madde kullanmanın da satmanın da suç olduğunu bilmezlermiş gibi çarşının ortasında her gün bu işleri yapıyorlar. Gençleri zehirliyorlar, maddeleri kullanıp abuk sabuk hareketler yapıyorlar, bağıra çağıra küfürlü konuşuyorlar, gelenden geçenden para istiyorlar, kadınlara huzursuzluk verip küçüklere kötü örnek oluyorlar.

İnanmıyor musunuz? Durun size konuçlandıkları bölgeleri de tek, tek tarif edeyim. Çarşıda, Alibey Mahallesi'nde yer alan “Kaya Çiftliği” ve “Yön AVM” dükkânlarının önü, Ziraat Bankası'nın yan tarafı, Uğur Mumcu Meydanı, Sergi Fuaye Salonu'nun yan tarafındaki banklar, New Center'ın yan sokağı... Örnekler çoğaltılabilir. Değerli okurlarımız, inanın siz ve ben nasıl iş yerlerimizde sabah 8 akşam 5 mesai yapıyorsak bu arkadaşlar da bu bölgelerde sabah 8 akşam 5 kendi işlerini icra ediyorlar.

Ben sıradan bir vatandaş olarak bunların yerlerini tek, tek biliyorsam koskoca devletin bunları bilmemesi mümkün mü? Devletin temsilcileri nerede? Uyuyorlar mı? Sorarım size; Silivri'mize layık olan muamele bu mudur?

YORUM YAP