Sevginar Sali

Deneyim farkı...

AHMET Refik Bek, 44 yıllık siyaset hayatının son 1 yılını İYİ Parti İlçe Başkanı olarak tamladı geçtiğimiz günler. Ara verdiği aktif siyasette dönüşü hiç gerçekleşmeyen bir kopmanın da sona ermesiydi esasen.
Yaşınızdan bile uzun süre siyaset yapan biri söz konusu olduğunda insan karşısında nasıl davranacağını şaşırması lazım normalde de olgunluğu tüm muhataplarına yetiyor.
Valla ne yalan söyleyeyim yanlış anlaşılmaktan, alınganlık göstereceğinden zerre kuşku duymadan, önyargıları ile boğuşmadan bir siyasetçi ile konuşmayı özlemişim.
Türkiye'de de Silivri'de de iyi bir ivme kazandı İYİ Parti… Sebepleri çeşitli bir kısmını Bek de ifade etti zaten. Ama nasıl ki gazeteciyi gazeteci yapan yazdıklarından çok yazmadıkları ise siyasetçiyi de siyasetçi yapan söylediklerinden çok söylemedikleridir.
Aslında her konuda öyle…
Aklınızdan yüz tane şey geçer ama ancak iki elinizin sayısını geçmeyenleri açıkça ifade edebilirsiniz. Aksi düşünülemez zaten, olursa hayat trafiği ciddi şekilde karışır.
Bir de susmanın konuşmaktan zor olduğu zamanlar var işte onlar da bizim sınavlarımız.
Verilen sorulara doyurucu yanıtlar, haberi okunur ve açıklamaları popüler kılacak beyanatlar her şey var Bek ile söyleşimizde. Bir göz atarsınız umarım… Gazetecilik tecrübesi de etkisini hissettiriyor yani… (Onun ki benim ki değil : ) kendini övmüş demeyin arkamdan sonra : )
Dün yazmıştım ama yenilemekte bir sakınca görmüyorum; yolunuz açık olsun… Şöyle bir düşünüyorum da eski ekol siyasetçilerden çok da fazla bir şey kalmadı elimizde. Gençlik aşısı falan iyi de deneyimin ve olgunluğun yerini de pek fazla şey tutmuyor kabul edelim…
Bek'in açıklamalarında “Meral Hanım şansım, MHP'li Belediye Başkanı şansızlığım” satırlarına ufak bir değineyim…
Meral Akşener, İYİ Parti'nin İlçe Başkanı kim olursa olsun en büyük şansı. Bunu kullanabilen var kullanamayan o da ilçe başkanının meziyetine bağlı bir yerde.
‘MHP'li Belediye Başkanı' noktasına gelince herhangi bir MHP'li Başkan olsa siyasi rakipleri açısından yine iyi de; Volkan Yılmaz'ın oluşu, evet çok büyük bir şansızlık. O olmasa MHP'nin Başkanı olarak da bir konumuz olmazdı zaten.
Tekerleme gibi oldu : )
Yılmaz, iktidar hedefi için çalışan yerel siyasetçilerimiz için şansızlık olabilir ancak Silivri açısından arz ettiği şansa şükretmek gerekir…
Dilerim ki Silivri'ye hizmet şansını yakalayan herkes bunu en iyi ve doğru şekilde hayata geçirme fırsatını kullansın…

ACİL ŞİFALAR
Geçmiş dönem meclis üyelerimizden, kendi ayrı gönlü ayrı güzel ve bir o kadar özel insan İnci Aydar biraz sancılı bir sürece girdi. Sağlığı ile ilgili hassa bir tedaviye başladı. Dilerim en kısa sürede eskisinden de sağlıklı bir şekilde aramızda olur. Dualarınız ve desteğinizi eksik etmeyin.
Allah tüm hastalara şifa versin...

YORUM YAP