XXXXX

Demirkol Gidiyor

Tayin haberi Silivri’ye yayılalı çok oldu ama öyle sanıyorum gidilecek yerin çok da uzak olmaması için devam eden değerlendirmeler, ailevi özel sebeplerden doğan hassasiyetler, kesinlik kazanmadan konu hakkında gelişmelerin yazılmamasını gerektirdi.
Sonuç itibariyle Silivri’ye üç yıla geçkin süredir Kaymakamlık yapan Ahmet Mesut Demirkol’dan ayrılma vaktimiz geldi çattı. İnsanları genelde ‘şuncu’ ‘buncu’ diye bir saffa dahil ederiz ve bizden olup olmadıkları çerçevesinde değerlendiririz. Demirkol, dengede götürdü, ama onun da bir zamanı vardı ve bitti demek ki. Bu makamlarda bulunanların alıştığımız tepeden bakan anlayışın yerine, alçak gönüllü, anlayış ile sükûnete önem veren yaklaşımlarıyla Demirkol ve eşi, zor bir ilçede, zor koşullarda iyi iş çıkardılar. Demirkol, kimseciklerin gönlünü kırmadan, devletin kızgın yüzünü göstermeden Silivri görevini tamamladı.
Silivri’nin onu sevdiği kadar o da Silivri’yi sevdi… Öyle sanıyorum bu tam bir ayrılık olmayacağı gibi, daha da sıkı, yeni kavuşmalara gebe bir süreç.
Güle güle Ahmet Mesut Demirkol. Yeni görevinizde, Beylikdüzü’nde başarılar.
Silivri’nin yeni kaymakamı Adalar’dan geliyor, bir Kayserili… Salih Keser. Silivri’ye hoşgeldi.

KANDEMİR Mİ
AYIP ETTİ, BİZ Mİ?
“Kandemir yine yapacağını yaptı” demiştik, Eğitim Bir Sen’in Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir hakkında yaptığı açıklamayı aktarırken. Sendika, bayan okul müdürüne talimat veren, hakaret ve tehdit eden Belediye Başkan Yardımcısını kınıyordu.
“İnsanın adı çıkacağına canı çıksın” diye boşuna dememişler. Hakaret, tehdit olunca “Kandemir yapmaz” kaçımız diyebildik ki!? Hele son günlerdeki yarattığı “coşkunun” etkisinde kaçımız karşısındakinin bir bayan olduğunu düşünerek, “Kandemir kibar konuşur” diye düşündük!?
Basın olarak eksik yaptık, Kandemir açıklamadan, olayın ne olup olmadığını bir de ona sormadık.
Kamu adına hesap sormak için Belediye Başkan Yardımcısı olmanız şart değil. Ama öyleyseniz üslubunuza iki kat daha fazla özen göstermeniz gerekiyor. Kandemir, okul müdürü veya yardımcısıyla tartışmasının ateşini yükselteceğine, milli eğitim müdürü veya kaymakamlık aracılığı ile karşı karşıya kaldığı ve haksızlık olduğunu düşündüğü durumu paylaşabilirdi.
Başkan yardımcımız, kamu adına hesap sorduğuna, duyarlılık gösterdiğini iddia etse de en azından bizim nazarımızda bir inandırıcılığı yok. Çünkü bu konuyu geçen yıl iki defa gazetemizde köşe yazılarında Renginar M. Sali gündeme getirdi. Ama kamu görevlilerinden hiç birinin sesi soluğu çıkmadı. Hiçbir şey değişmedi ki devlet okullarında paralı sınıf uygulaması aynen devam ediyor.
Ve iddia ediyorum yine devam edecek. Çünkü bu öyle bir çark ki bunu Silivri’de kıracak hiçbir kamu görevlisi bugüne kadar çıkmadı bundan sonra da çıkmayacak. İktidar bu olayların gölgesinde, “Parasız ve eşit eğitim” naraları atacak, biz de gülüp geceçeğiz. Paranın ördüğü çarkı yıkmaya devletin, iktidarın bile gücü yetmiyor! Kandemir mi yıkacak!? Alın size okullar açılırken acı bir gerçek. Hükümet okul kitaplarını ücretsiz veriyor, Belediye çocuklara malzeme yardımında bulunuyor ama velilerin ödediği paraların haddi hesabı yok!
Parası olan ödüyor, olmayan kaderine küsmek zorunda kalıyor. Devlet okullarında eşitlik yok!
Şimdi bu durum karşısında biz neyi tartışalım? Kandemir’e Hürhaber mi ayıp etti, başkan yardımcısı mı, okul müdiresine? En iyimser durumda; Kandemir yine yeterince masum değil. Kendi başına gelmeden ilgilenmedi, söz konusu, kamu çıkarlarının takibiyle. Ve bunu yaparken ne olursa olsun eleştirdiğimiz Eğitim Bir Sen gibi kendisi de seviyesini korumalıydı. Ki kamu kurum ve temsilcilerinde bu çıta daha da yüksektir. Eğitim Bir Sen’in açıklamaları da artık İstanbul 5 Nolu Şube tarafından yapılıyor. Bu sorumluluğu ilçeye bırakmama durumları yapılan hatalar ve düzeysizlikten ders alındığı ile yorumlanabilir. Ayrıca isabet olmuş.
Silivri Belediye Başkanını herkes eleştirebilir, ama hakarete maruz kaldığı zaman bu bütün Silivri’ye yapılan bir saygısızlıktır.  Biz bunu savunuyoruz, isteyen istediği gibi algılayabilir. 

YORUM YAP