XXXXX

Değirmenköy Pazarsız Kalmayacak


Değirmenköy halkı, pazar yerinin kaldırılacağı ve mahallede bir daha kurulmayacağı ile ilgili söylentiler yüzünden tedirgin. Dün cenaze nedeniyle Değirmenköy’de bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, mahalleye Gümüşyaka’da kurulacak modern pazarın minyatürünün, yani daha küçük boyutunun en kısa sürede oluşturulacağını açıkladı. Gümüşyaka’da çalışmalar biter bitmez, Değirmenköy’e modern pazar alanı kazandırılması ile ilgili girişimlerin start alacağını duyuralım, bölgede halkının tedirginliği sona ersin.

EMNİYETİN AZ BURUK,
DESTEK GECESİ
Yeni yer temini nedeniyle organize edilen tiyatro gösterisi ile ilgili istenilen gelir, bilet satışlarıyla sağlandı sağlanmasına ama salonu dolduramayan Emniyet Teşkilatı, önemli gayretinde yalnız bırakılmasının burukluğunu yaşadı.
Bu aralar ilçe gündemimiz yoğun olmasına yoğun da gözler Silivri Belediye Başkanını, CHP Meclis Üyelerini, CHP İlçe Yöneticilerini daha bir fazla aramıştır diye düşünüyorum.
AKP, MHP, DP temsilcilerini gördüm de CHP’den sadece Eski İlçe Başkanı Muharrem Aydoğan gösteriye iştirak etti anlaşılan. Görünen o ki CHP’liler Saray Bosna yorgunluğunu daha atamadı.
Emniyeti, yapısı ve fiziki şartlarını güçlendirmek adına gösterdiği gayret ile bunu kültür-sanat etkinliğiyle gerçekleştirmesinden dolayı kutluyorum. Emniyet bu arada Genel Müdürlükten Marmara Plaza’ya taşınmak için onay bekliyor. Etkinlikten sağlanan gelir de büyük ölçüde bu dernek tarafından, yer düzenlemesi ve taşınmada değerlendirilecek.
Aldığım bilgilere göre 80 ada’da Emniyet’e verilmesi düşünülen yer ile ilgili Karayollarından izin çıkmadı. Bu da demek oluyor ki, taşındıkları yeni yerde Emniyetimiz, uzunca bir süre hizmet verecek. Kısa vadede amaç, en azından başlarına yıkılmayacak bir binaya kavuşmak.

BAŞSAĞLIĞI
CHP İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Albayrak’ın yeğeni Ender Kurnaz geçirdiği iş kazası sebebiyle 27 yaşında hayatını kaybetti. Kurnaz dün sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Hayatının baharında yaşama veda eden Ender kardeşimize Allah’tan Rahmet, Albayrak ve Kurnaz ailelerine başsağlığı diliyorum.

BOSNA DOSTLUĞU
Silivri Belediyesi’nin Kaymakam Demirkol’un, iktidar ile muhalefet meclis üyeleri ile birlikte Saray Bosna’ya gerçekleştirdiği dostluk ziyaretinin uluslar arası çaptaki katkılarından ziyade yerele yansımalarına değinmek istiyorum. Silivri’de sağlayamadığımız kaynaşmayı, ancak kardeş topraklarda başardıysak da ne mutlu. AKP’li Meclis Üyelerinin davete icap edip ziyarete katılmaları ile ilgili eleştirilere katılmıyorum. Silivri Belediyesi’nin her organizasyonuna iktidar kadar muhalefet meclis üyeleri de katılmalı. Bir şehri kardeş kabul ediyorsak bunu Silivri Belediyesi’nin tüm renkleriyle birlikte yansıtmalıyız.
Muhalefet meclis üyelerini tebrik ediyorum, bugüne kadar yapılan organizasyonlara davet edilmediyseler iktidarın bu tutumunu da eksiklik olarak belirtmek zorundayım.
Birlikte yaptığınız şeylerin sorumluluğunu paylaşma kültürünü geliştirmek adına doğru bir adım atıldı Bosna Hersek programıyla. Meclisimizi, iktidar ile muhalefetiyle bir bütün olarak görmek güzel. Her ne kadar muhalefet kanadı biraz zayıf kalmış olsa da bu örnek başlangıç için hiç de fena değil. Yönetimde bütünlük, güç birliği ile Silivri adına pek çok sorunun üstesinden gelebiliriz. Birlikte duruş sergileyemezsek, işte bu kaybı telafi edemeyiz. Farklı düşünüp, davranmayı savunarak, Silivri çıkarlarında bir arada olmayı başardığımız zaman şehrimiz de bunu sağlayanlar da kazanacak. Kesinlikle aynı düşünmek, aynı bakış açısıyla algılamak ve aynı şekilde olanları görme zorunluluğumuz olamaz, olmamalı.

İSKİ’YE ŞİKAYET
Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Helvacı Sokak’ta künklerin yenilenmesi ile ilgili acil bir ihtiyaç söz konusu. Bölgede foseptiklerin geri teptiği, apartmanların alt katlarını su bastığı ifade edildi. Apartman sakinleri korkunç bir koku ve hijyen açısından son derece sakıncalı bu durumun bir an önce ortadan kaldırılmasını istiyor. Sabah saatlerinde aradıkları İSKİ’den müdahalenin ancak gece saatlerinde gerçekleştirdiği iletilen bir diğer şikayet.

HAZİRAN MECLİSİ
2. OTURUMU BUGÜN
Silivri Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci oturumu bugün 14.30’da gerçekleştirilecek. İlk oturum muhalefetin önergeleri çerçevesinde şekil alınırken, bugün meclisin karara bağlayacağı önemli konular bulunuyor.

DEMİRKOL’DAN SOSYAL
YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA
HEYETİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ
Silivri İlçe Kaymakamımız A. Mesut Demirkol, birlikte çalıştığı Silivri İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerine, bugün saat 17.00’de Öğretmenevi’nde düzenlenecek programda plaket sunacak.
İyi hafta sonları!

YORUM YAP