XXXXX

“DEĞİRMENCİ AK PARTİ’YE SIZDI” YORUMU ÜZERİNE...

AK Parti’nin Garden Restaurant’ta düzenlediği üye katılım programının ardından giderek daha sık duymaya başladığım bir değerlendirmeyi paylaşmak istiyorum bugün. Katılıp katılmamak konusunda kararsızım, bu çok da önemli değil… Kamuoyunda konuşulanları, yapılan yorumları ve olayların çok yönlü etkisine dair faydalı bir bilgi olur meraklıları, umursayanlar için. Birsen Aslan, Talip Şahin, Uğur Ilık, İzzet Gültekin’in ortak bir noktasına işaret ediliyor kişileri yakından tanıyanlar tarafından; Selami Değirmenci sempatisi, hatta taraftarlığı… 46 isim arasında birkaç kişinin adı daha Değirmenci bağlantısıyla yorumlanıyor. "Değirmenci, her partide bir kolu olsun ister” deniyor. Üç dönem belediye başkanı seçildiği zamanlar CHP dışında tüm partilere hitap ettiği ve destek toplama anlayışı vurgulanıyor.
Ve işin en enteresan yönü AK Parti’deki bu katılımdan birkaç hafta önce Değirmenci’nin kendi ekibiyle CHP’den adaylığın önceliği olduğu, bunun gerçekleşmemesi durumunda diğer alternatiflerin de düşünülmesi gerektiğini açıkladığı duyumunu aldım. Değirmenci’nin bu noktada MHP ve AK Parti’ye işaret etmesi sonucu ekibinde fikir ayrılığı oluyor; "Başkan CHP’de olduğun sürece her konuda sonuna kadar arkandayız. Başka partiye gidersen bizi affet. Aktif olarak çalışmasak da bir oyumuz var gider onu partimize veririz” diyenler çıkıyor.
Değirmenci’nin önceliği tabi ki CHP. Taş yerinde ağırdır sonuçta. Ama partinin mevcut belediye başkanı varken, Değirmenci de biliyor ki adaylığı güç ihtimal.
Üstte aktardığım yorumun bir de AK Parti yönü var. "Metin Karakaş pozisyonunu güçlendirdiğini sanırken, Değirmenci’nin partiye sızmasına izin verdi” düşüncesi.
Karakaş, bir taraftan yeni üyeleri teşkilat ile kaynaştırmak için uğraş verirken, diğer yandan var olan tabanının endişelerini de bertaraf etme zorunluluğu ile karşı karşıya kaldı. Yerel seçimlere bu kadar az süre kala bir partiye katılanların beklentileri bellidir. Onları kabul edenlerin niyeti de… Beklentiler ve niyetler karşılık bulmayınca ortaya çıkacak hayal kırıklığının büyüklüğünü yaşayan da görenler de ziyadesiyle bu kadar küçük bir yerde bunu anlatmak gereksiz bir uğraş olur.
AK Parti İlçe Başkanlığında geçtiğimiz hafta öncelikle yeni üyeler ile bir değerlendirme toplantısı yapıldı ardından Cuma günü Karakaş yönetim kurulu üyeleriyle tek tek görüştü. Yönetim yerel seçim beklentisi en yüksek olan kişileri barındırıyor. Yeni katılımlara verilen sözler onların da kulağına mutlaka gitmiştir. Doğruluğu ve yanlışlığını tartışmıyorum söylentiler bile giderek kızışan siyaset ortamında fırtına yaratmaya yeterli çünkü. Perşembe akşamı Yalçın Yönet, Lütfü Vardır gibi meclis üyelerinden oluşan bir grup AK Partili ile sahilde çay içerken, denk gelen Karakaş ve beraberindeki ilçe yöneticilerinin hemen yön değiştirdiği ‘yeni üyelerden’ ‘meclis grubunda’ duyulan rahatsızlığın sonucu olarak gösteriliyor. Genel hava şöyle ki; Karakaş yeni meclis kadrosu oluşturma hedefindeyken, meclis üyeleri de ondan farklı bir, yeni belediye başkan adayı arayışıyla dikkat çekiyor.
Çokluğun güç anlamında değerlendirilebilmesi için sıkı bir kontrole ihtiyaç var. Kontrolsüz güç, güç değil. AK Parti saflarında yaş ve eğitim durumu kriterinin de sıkıntı yarattığı gelen duyumlar arasında. Oysa bu bence doğru bir yönelim. AK Parti’de son gelişmeler şimdilik böyle…

SİBESO BAŞKANLIĞI'NDAN DUYURU
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında bütün işyerlerinde yapılması gereken çalışmaların uzman kişilerce sunumunun yapılacağı seminer 27 Mart Çarşamba günü saat 14.00’da Ünsal Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek.

YORUM YAP