XXXXX

Çok Sıcak...

Sıcaklar bir yandan, festival heyecanı diğer yandan. Bazı tatsız tuzsuz konu var konuşulsa da bence yazılmaya değeri bulunmayan.
Şimdilik sadece festivalin keyfini çıkartalım olmaz mı…
Dün akşam Garden Et Lokantası’nda etkinlik dolayısıyla ilçemize gelen yabancı konukların gösterilerini takip ettim. Uzun süredir yabancıların ilçemizdeki sahne performanslarını takip etmemişim. Farklı dünyaları, sorunlardan uzak yüzlerindeki tebessümle yabancı bir ülke ve yerde kendilerine ait kültürleri sahneye koyma heyecanı izleyen herkesi sardı.
Bir an için bu görsel şölenin renklerine bizler de kendimizi kaptırarak, günlük telaşlarımızı, yarınların zorunlu vazifelerine mola verdik.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sahneye çıkarak heyecan içinde konukları selamladı, bu zor zamanlarda gösterişli bir festival düzenleme nedenlerini anlattı. Çalışmalarını titizlikle takip edenlerin asıl merak ettiği festival maliyeti konusunda pazartesi basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunacağını da canlı yayınlarına katıldığı ilçemizde bulunan iki radyonun programında ifade etti. Festival olunca maliyeti ile ilgili tartışmalar kaçınılmaz oluyor. Etkinliği görmeden ayyuka çıkan maliyet tartışmaları sonunda da geçerliliğini korursa bilin ki organizasyonda muhalifler tarafından dahi  kayda değer bir sorun tespit edilmemiştir.
Maliyetin şeffaf bir biçimde açıklanması zorunlu zaten. İlla birinin sormasına, sorgulanmasına gerek de yok. Kamu adına yapılan çalışmalarda şeffaf şekilde hesap verebilirlik önemlidir, olması gerekendir.

Haberin devamı 21.07.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP