Sevginar Sali

CHP’nin bir yıllık muhalefeti

31 Mart yerel seçimlerinde halkın iradesiyle yaşanan değişimin ardından geride bıraktığımız bir yıllık süreç nasıl ki MHP için iktidara uyum olarak değerlendirilebilirse CHP açısından da muhalefete alışma dönemi diye bakabiliriz.
Bir an için şunu düşündüm; hangisi daha zor? İktidara mı, muhalefete mi alışmak?
İktidarda elinize geçen güç ve yetki ile beraber sırtınıza yüklenen tonlarca sorumluluk ile beklenti var. Muhalefette ise tüm bunlardan daha az miktarda, geniş eylem değil belki ama düşünsel hareket alanı geçiyor elinize.
CHP muhalefette de olsa Silivri'de idare ve yönetim sürecin sorunsuz işlemesi adına yeri geldi siyasi önceliklerini geri plana itmesini bildiğini ispat etti. Kırmadan, dökmeden, yeni düzene uyum sürecinin hassasiyetle ilerlemesi adına elinden geleni yaptı.
Kaybedilen seçimin iç hesaplaşmasını gürültüsüz, kıyımsız, anlayış ve hoşgörüyü temel alarak gerçekleştirmek için büyük bir gayret koydu ortaya.
Eski dönemin mirası, yenisinde hesap sormayı güç kılsa da CHP grubu sorumluluklarını yerine getirmek için önüne çıkan yolları denemekten vazgeçmedi.
İBB'de yıllar sonra gelen iktidarının yanı sıra CHP gelecekte yeniden iktidar olmanın en güçlü alternatifi Silivri adına…
CHP'nin geleceği açısından önemli bir ipucunu sizinle paylaşabilirim artık…
31 Mart yerel seçiler öncesinde Özcan Işıklar ve Bora Balcıoğlu arasında yaşanan adaylık geriliminde Genel Merkez tarafından defalarca dosyası ve adaylık başvurusu yapması istenen bir isim vardı.
Bu isim Melih Yıldız'dı…
4 yıl ne getirir, ne götürür bilmiyorum ama çoğunlukta Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli olur : ) Bunu söylememdeki neden sadece Ankara'da bir yıl önce esen rüzgar değil tabi, bugün CHP Grubu içinde de buna karşı çıkan çok fazla isim bulamayacağınızı düşünün…
CHP'nin bir yıllık iktidar sürecinin önemli bir bölümünde CHP İlçe Başkanlığını devam ettiren Suna Göçengil, sonrasında devralan Berker Esen, CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı ve tüm meclis grubu son derece tehlikeli bir parkurda kontrolü kaybetmeden ve herhangi bir kazaya mahal vermeden süreci tamamladı. Her birinin görevi çok zordu ve üstesinden geldiler… CHP'nin muhalefette hızlanması ve çalışmalarını derinleştirmesi beklentisi önümüzdeki dönem artacak. Onlar da gereğini yapmakla ilgili bir şeyler düşünürler her halde…

MARKET VE BAKKALLAR SAAT 20.00'A KADAR ÇALIŞIYOR
Aydınlık havaya aldanıp alışverişinizi geç saate bırakmayın keza avm'ler içindeki marketler ve bakkallar için korona tedbirleri kapsamında saat 20.00 itibariyle kapanma zorunluluğu getirildi. Marketlere maskesiz müşteri alınmıyor ama maske de temin edebileceğiniz imkan yok bilginiz olsun. Maskenizi kendiniz bir şekilde sağlayıp alışveriş yapacağınız yere öyle gidin!

SALGINDAN SONRA BİR DE HIRSIZ SORUNU
Salgın nedeniyle kapanan birçok iş yerine sahipleri, çalışanları müşterileri gelemiyor ama hırsızlar ziyaret etmekte pek bir mani bulmuyor anlaşılan. Her sabah yeni bir hırsızlık haberiyle uyanıyoruz. Hırsızların pek evde kalmaya niyeti yok gibi duruyor. Hırsızlara yapmayın diyeceğim ama ne çare siz en iyisi güvenlik önlemlerinizi arttırın.

YORUM YAP