Sevginar Sali

CHP kongresinden siyasi sonuçlar

• Vazgeçmeyenin kazanma şansı sonuna kadar devam ediyor…
Berker Esen'in gazetemiz ziyaretinde konuşmuştuk bunu yerel seçimlerde Volkan Yılmaz örneğini vererek… Tüm seçim sürecinde yarışın galibi Özcan Işıklar olarak gösterildi, Volkan Yılmaz yarışı asla bırakmadığı gibi asıldı. Sonuç; kazandı.
Esen'in başarısının önemli bir noktası bu oldu. Kongre yarışına geç başladığı gibi kazanma şansı fazla tanınmadı ama pes etmedi. Kazandı.
• Kongre sonucunu 2024 hesapları belirledi…
CHP'nin içinde 2024 hesabı yapan herkes Mümün Koçoğlu'nun dişli bir rakip olabileceği, elinin ilçe başkanlığı ile ayrıca güçlendirilmemesi gerektiği saffında uzlaştı!
• Özcan Işıklar faktörü…
Berker Esen'in aklına adaylık fikrini sokan, ilçe başkan adaylığı ve sonrası için en güçlü dayanağı, cesaret kaynağı kuşkusuz Silivri Belediyesi geçmiş dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar'dır. Destek verenlerin devamında; Suna Göçengil, geçmiş dönem yönetimi ve tabi ki meclis üyelerini sayabiliriz… 31 Mart sürecinde seçilmeleri için yürütülen çalışmada bizzat yer alan adayı desteklemek bir yerde vicdani bir borçtu. Keza ‘vicdan' vurgusu da kongre boyunca sıklıkla ifade edildi.
• Kongre ortamında hakimiyet ve üstünlük…
Mevcut başkan ve yönetimin desteğiyle hareket eden Esen ve ekibi için kongre ortamı da evsahibi niteliğindeydi… Adaylık yarışından çekilerek doğrudan olmasa da listesinde yer alarak Esen'e oy katkısı bulunan Abdullah Yıldırım'ı da hesaba katmak gerek. Beyaz atkılar sadece delegeler değil tüm destekçilere bolca dağıtılınca üstünlük algısı desteklenmiş oldu. Esen lehinde söz alıp konuşanlar algıyı daha iyi yönetti. Paravanın ardına oy kullanmak için geçenlerin bir kısmı dakikalarca orada kalarak, görüşlerini son gördükleri tablo etkisinde şekillendirdiği yorumlarına neden oldular.
***
CHP'nin kongre neticesi anlık takip ve ustaca dokunuşlar ile son ana kadar şekillenirken sürecin ardından bakıldığında Mümün Koçoğlu ve ekibinin çok bile iyi oy aldığını söylemek durumundayız. Geçmiş dönem belediye başkanı, 5 yıllık İlçe Başkanı, partisinin gençlik ve kadın kolları, meclis üyeleri, çekilen bir diğer adaya karşı; partiyle bağı bile kalmayan bir kesim ve isim üzerinden kurulmaya çalışılan yıpratıcı özdeşlik, Koçoğlu, yönetimi, parti dışında yürüttükleri çalışma…
Ve neredeyse kafa kafaya bir sonuç; bu bence büyük bir başarı…
“Koçoğlu ve ekibinin ki ‘başarıysa', Esen ve yönetimi ne kazandı bu kongrede?” diyeceksiniz… Farklı kesimlerden duyduğum “Pirus zaferi” demeyeceğim… Esen ve ekibi, temsil ettiği herkes ve her şeyle birlikte son bir kredi daha aldı… Bu kredi ile ya CHP'yi tamamen batıracaklar ya da kurtaracaklar!
Kongreyi Koçoğlu da kazansaydı işi çok zordu… Esen ve ekibi için de hiç kolay bir süreç yok ufukta…
CHP İlçe Başkan Adayı olarak umutları boşa çıkarmayan bu genç adam, ilçe başkanlığında da başarılı olur dilerim…
Hayırlı olsun!

Delege seçimlerinden bu yana savunduğum ve memnuniyetle geniş kesimlerce benimsendiğini gözlemlediğim kaybeden yok, kazanan CHP olacak ve oldu görüşümü de yeniliyorum : )

YORUM YAP