XXXXX

Chp De Seçim Hesaplaşması

Normal gündemlerde bile aykırı seslerin farklılık yarattığı CHP örgüt toplantılarının bu akşam 20.30’da gerçekleştirilecek olanında yaşanacaklar merakla bekleniyor.
Bugüne kadar İlçe Başkanı, Belediye Başkanı alınan sonuçlar ile ilgili görüşünü açıkladı, bugün örgüt üyeleri konuşacak muhtemelen. Ve de muhaliflerin ses vermesi bekleniyor. Onların CHP adına alınan sonuçtan mutlu olduğu konuşulurken, şimdi parti için kaygılarını nasıl dile getirecekleri merak konusu. Faturayı kime kesecekleri, hatta kestikleri bilinen bir gerçek.
Yaşanan milletvekili enflasyonunun “CHP’ye fayda sağlaması beklenirken, AKP’nin işine yaradı” pek çoklarına göre. Milletvekili sayısındaki çokluğu CHP’nin kendi zenginliğine dönüştüremediği görüşüne karşı çıkan kim olur bilmiyorum ama ben onlardan değilim.
CHP’nin başaramadığını AKP başardı mı peki? Milletvekili adayı olan ve seçilen Kaynarca dışında, partinin diğer milletvekili aday adaylarını seçimlerde herhangi bir çalışmada ancak tek tük görmüşsünüzdür orada da mecburiyet hissini kuşkuya yer bırakmayacak şekilde hissederek.
MHP’nin bu konuda farklılık arz ettiğini kabul etmek gerekir. Son sıra milletvekili adaylığı ile başladığı yarışta epey mesafe kat eden Silivrili aday Yasin Muratal’ın yanı sıra seçilemeyecek sıradaki pek çok partili aday sıkı bir çalışma çıkardı.
Genel seçimlerin kazanan ve kaybedeni bir yana yerel siyasetçilerimiz çoktan rotalarını yerel hesaplara çevirdi bile.

Haberin devamı 27.06.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP