Sevginar Sali

CHP’de saflar belirginleşiyor

Kasım sonunda delege seçimlerini yapmaya hazırlanan CHP'de kongre öncesi saflar belirginleşiyor…
Mümün Koçoğlu, 22 Ekim Salı akşamı saat 18.00'da ilçe merkezinde resmen ilçe başkanlık adaylığını ilan edecek… Abdullah Yıldırım ve Erdoğan Ataç'ın aday olarak çıkıp çıkmayacağı henüz netlik kazanmazken zemin yoklamalarını sürdürdükleri biliniyor. Yıldırım, Bora Balcıoğlu, Erdoğan Ataç'ın da Özcan Işıklar kanadından destek gördüğü kulislerde değerlendirilirken, Suna Göçengil'in grup toplantısında meclis üyelerine adaylık konusunu açtığı öğrenildi.
CHP'de Koçoğlu'nun adaylık konusunda çalışması ve şartlar açısından avantajlı görüldüğü genel kanı… Süreç neyi gösterir hep birlikte göreceğiz.

İYİ PARTİ'DE BEK HAREKETLİLİĞİ
Refik Bek, İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında yakalayamadığı ilçe başkanlığı konusunda, parti tabanından gördüğü destekle yeniden yeşil ışık yakmış durumda. Ersaraç'ın ekibi diye bildiğimiz partililerin önemli bir bölümü Bek'e, “İlçe Başkan Adayımız ol” diye gidiyorsa Ersaraç'ın ilçe başkanının koltuğu sallantıda demektir.
Ocak-Şubat 2020'de olması beklenen İYİ Parti İlçe Başkanlığı kongresinde adaylar iki oldu diyebiliriz şimdiden…

AK PARTİ'DE “BOZOĞLU İLE DEVAM” SİNYALLERİ
Gitmesini bekleyenlere kötü, kalsın isteyenlere iyi haber. Bozoğlu'nun AK Parti'nin başında kalması Davutoğlu'nun kuracağı parti ve Ali Babacanlı girişime destek demek. AK Parti ile pamuk ipliğine bağlı kalan isimler için ayrılık çanları çalmaya başlıyor. Metin Karakaş'ın Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partinin kurucuları arasında yer aldığı kimse için yeni bir bilgi değilken, Rıfat Kutlu'nun ilçe başkanı olmayı kabul ettiği doğru değil.
***
Tabi tüm bu değerlendirmeler bugünler için geçerli. Siyasetin nasıl değişken ve tahminlerin ötesinde seyretmeyi seven bir şey olduğunu bilirsiniz…

DEMOKRATLAR YENİDEN “AVLU” DEDİ
Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanlığı kongresi Cumartesi günü gerçekleşti. Partiliden çok protokolün ilgi gösterdiği genel kurulda Avlu'nun kişisel ilişkileri gücünü hissettirdi. Ve Silivri'nin siyasi hoşgörüsünün hakkı inkar edilemez. Güven tazeleyen Avlu ve yenilenen yönetimini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

YORUM YAP