Chp De 2. Şahin Dönemi

Geçtiğimiz akşam ataması kısa bir süre önce gerçekleştirilen yeni yönetimle ilk toplantısını gerçekleştirdi CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin. CHP İlçe Başkanı kongrede adaylık konusuna netlik kazandırmazken, belediyeye bağlılık, yerine ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan Değirmenci’ye karşı duruşunu da açıklamalarının satır aralarında ifade etti.
Şahin’in en net verdiği mesaj “disiplinsizliğe müsaade etmeyeceğiz” vurgusuyla aktarılan kuşkusuz.
CHP Genel Merkezi’nde yaşanan Dersim çatlağı sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi konusunda dile getirdiği sıkı denetimini ilçe yönetimi de bir süredir benimsemişti, uygulama konusundaki performansını önümüzdeki günler gösterecek.
Parti içi demokrasi denilen şey herkesin istediğini ve kendi çıkarları doğrultusunda başkalarını hiçe sayarak yapabileceği anlama gelmiyor. Parti ilke ve kurallarının öncelikle görev alan siyasetçiler tarafından harfiyen uygulanması gerektiği de aşikar.
Partiyi birlik ve beraberlik içerisinde ilçe kongresine taşıma sorumluluğunu taşıdığını da belirten CHP İlçe Başkanı, güzel konuşmuş konuşmasına da bunun yeterli olmadığını ifade ettiklerini hayata geçirmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatalım. Ve de gündemi takip etme konusundaki sıkıntı genel merkez gibi Silivri’de de kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Daha organize, seri ve etkili bir siyaset anlayışı umarım yeni yönetimle CHP’de gerçekleşir.  Kendi iç savaşlarından arınarak, Silivri ile paralel bir gündemi yakalaması CHP’nin önünde en önemli hedef olmalı.

TUNÇ AKA’NIN, CHP’DEN İSTİFASI
Silivri’nin tanınmış avukatlarından Tunç Aka, 2009 yerel seçimleri öncesinde CHP’den meclis üyeliğine aday olmuştu. AK Parti kuruculuğu, DP üyeliği sonrasında CHP’de devam ettirdiği siyasi beklentileri sonuçsuz kaldı.
CHP’den istifasının nedeni umarım geçmişte siyaset yaptığı partilerden birine geri dönüş değildir. Güzel bir şarkı vardı “Yanlış zaman, yanlış insan, tutunmak imkansız bıktım yamalı sevdalardan…” diye Tunç kardeşime armağan ediyorum. Bundan sonraki siyasi adımlarını çok daha iyi düşünerek, tartarak atması gerektiği ortada.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Çelenk töreni 09.00’da başlayacak. Saat 10.00’dan itibaren Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nda salon programıyla devam edilecek. Ardından eğitim camiası Öğretmen Evi’nde saat 12.00’da bir araya gelecek.
24 Kasım Öğretmenler günü tüm öğretmenlerimize kutlu olsun.  Hürhaber olarak bu özel insanların gününü en içten dileklerimizde kutluyoruz, eğitimin ve eğitmenlerin önemini bir kez daha hatırlıyoruz.
Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında, 24 Kasım’ın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. Dünyanın pek çok ülkesinde değişik tarihlerde kutlanan Öğretmenler Günü, 1928 yılında Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği tarih olan 24 Kasım olarak belirlendi. Başöğretmen Atatürk, öğretmenlerin Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri etkinliği hep övdü. Atatürk yeni Türkiye'nin yaratılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı.

Haberin devamı 24.11.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP