XXXXX

Çarşıda Yılbaşı Sürprizi

Son günlerde en sık karşılaştığım soru Aliçetinkaya Caddesi ve Uğur Mumcu Meydanı’nda devam eden çalışmaların tamamlama süresinde bir gecikme olup olmayacağı ile ilgili. Bayram süresince bölge esnafının talepleri ve muhalefetin önerisi doğrultusunda çalışmalar durduruldu. Aldığım bilgiye göre herhangi bir gecikmenin meydana gelmemesi için çabalar söz konusu. Hatta yılbaşı gecesi, belediye tarafından hoş ve sürpriz bir etkinlikle yeni düzenlemelerin açılışı planlanıyor.

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı’nın doğum günü. Kendisine sağlık, mutluluk ve çalışma hayatında başarılar diliyoruz.

VERGİLERİNİZİ
ÖDEMEYİ UNUTMAYIN
Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'nin 2. taksit ödemelerinde çarşamba son gün. Vergi mükellefleri, son güne kadar ödeme yapmazsa, her ay için gecikme zammı ödeyecek.
Gaziler, engelliler, şehitler, dul ve yetimler, emekliler, tek konutu bulunanlar emlak vergisi ödemeyecek.
Yasal olarak 2 eşit taksitte alınan emlak vergisinin ilk taksit ödemesi, Mart-Nisan-Mayıs ayları içinde yapılmıştı. Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise çarşamba günü sona erecek.
Öte yandan, Çevre Temizlik Vergisi'nin 2. taksitinin son ödeme günü de çarşamba. Söz konusu vergi, konutlarda su faturalarıyla tahsil ediliyor. Konut dışındaki binalar (işyeri ve diğer şekilde kullanılan binalar) için ise belediyeler tarafından her senenin ocak ayında yıllık olarak tahakkuk ettiriliyor.
Çevre Temizlik Vergisi, Emlak Vergisi'nin taksit dönemlerinde ödeniyor. Bu vergide de ödemeler doğrudan belediyeye veya vergi daireleri ile anlaşmalı bankalara yapılabiliyor.

KISSADAN HİSSE
Bilgenin biri evladına iki tane yün çilesi vermiş ve akşama kadar bunları birbirine vurmasını istemiş. Evlat akşama kadar bunları birbirine vurmuş. Vurdukça yünlerin içindeki toz toprak temizlenmiş, yünler parlamış, daha da güzelleşmiş.
İkinci gün bilge kişi evladına bir yün çilesi, bir tane de toprak çömlek vermiş ve aynı şekilde birbirine vurdurmuş. Yün yine güzelleşmiş, çömlekte ise bir değişiklik olmamış.
Üçüncü gün bilge kişi evladına iki tane toprak çömlek vermiş. Daha ilk vuruşta çömlekler parçalanınca bilge kişi evladını çağırmış ve bundan ne ders çıkardığını sormuş.
 Çocuk bir şey anlamadığını söyleyince bilge kişi anlatmış:
İlk günkü yün çileleri iki anlayışlı, mülayim insanı temsil ediyordu. Hem birbirini kırmadılar, hem de birbirlerine çaptıkça olgunlaştılar, arındılar.
 İkinci gün sert adamla anlayışlı adamı temsil ediyordu. Sert yumuşak olana çarptıkça, yumuşak olan ortamı dengeledi, yumuşattı. İkisi de bu işten zarar görmeden sıyrıldılar.

Haberin devamı 29.11.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

 


YORUM YAP