Sevginar Sali

Çağımızın vebası; uyuşturucu...

T.C. İstanbul Kalkınma Ajansı 2015 yılı Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı kapsamında Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “FİDE” isimli proje geçtiğimiz hafta medya temsilcilerine tanıtıldı. Bugün de projenin açılışı var. Saat 14.00'da Yaşar Kemal Salonunda gerçekleştirilecek proje açılışına destek amacıyla AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi, SARAL İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Medipol Başakşehir Asbaşkanı Mustafa Saral, ünlü ve de sevilen spor adamları Abdullah Avcı ve Semih Şentürk'ü Silivri'ye getirerek İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün uyuşturucuyla mücadele projesi FİDE'ye destek sunuyor.
***
Uyuşturucu ile mücadele konusuna adım atmadan önce durumumuza ilişkin gerçekleri bilmekte yarar var. Ama bunları bilmek, öğretmek de kabullenilmesi de o kadar kolay değil. Gözleri önünde uyuşturucu bağımlısına dönüşen çocuğuna bunu kondurması velilerin yıllarını alıyor, çoğu zaman da bu vakit kaybından iş işten geçmiş oluyor. Kurtulmak isteyen gençlerin çabası çoğu zaman sonuçsuz, ailelerin destek yaklaşımı umutsuzlukla neticileniyor. Aile çocuğunun bağımlılığının farkına varsa bile tedaviye rızası olmadan başlanamıyor.
Toplumu en genç ve taze tarafından zehirleyen uyuşturucu bağımlılığı ne sigaraya ne de alkole benzemiyor. Eskiden velilerin çocukları ile ilgili en büyük korkusu sigara içmeleri veya alkol olurdu. Şimdi bunların yüz katı daha büyük zararlar ve telafisi olmayan sonuçlar doğuran çeşit çeşit uyuşturucular girdi hayatımıza.
Uyuşturucu bağımlıları sadece tedaviye ihtiyaç duyan kişiler değil süreç içerisinde birer suçlu potansiyeline de dönüştükleri için toplum açısından sıkıntı hem çok yönlü hem de daha büyük yaralar açan nitelikte.
Allah kimsenin başına vermesin diyeceğim, ne yazık ki önemli bir kesimde bulaşan bir sorun sözünü ettiğimiz.
İnşallah emniyet veya ailelerinin kurtuluşları konusunda mücadele etmesine gerek kalmadan gençlerimiz yetiştikleri bilinçle, her neyse hayatlarında eksik olan, onunla bağımlılığın pençesine düşmeden baş etmenin yolunu bulabilirler. Beyninizi uyuşturmak asla ve hiçbir şekilde çözüm değil. Hayatınızda yolunda gitmeyen bir şeyin bine katlanmasından başka bir netice doğurma şansı asla ve katta yok!
Daha ne söylenir, nasıl ifade edilir aklım almıyor… Bu illetin pençesinde gencecik bedenlerini, varlıklarını heba edenlere üzülmenin ötesinde şeyler yapmalıyız. Çünkü bu bir nevi bulaşıcı bir toplumsal hastalık. Siz kendinizi koruyacağınızdan emin olabilirsiniz ama okula, başka şehre, sokağa çıkan çocuklarınızın bu illetle nerede, hangi koşullarda ve önemsemezlik içinde buluşacaklarını bilemezsiniz. Yok edilmesi gereken yoksa eninde sonunda kendini en güvende hissedene bile bulaşacak bir bela söz konusu olan…
Silivri Emniyetinin çalışması ve ona destek sunan herkesin, başarıya ulaşması dileğiyle… İstanbul ilçeleri arasında asayiş sorunları ve suç konusunda en düşük oranlarda seyreden Silivri'nin uyuşturucu ile mücadele hususunda da başarılı olmasını canı gönülden diliyorum. Herkesin de bu konuda uyanık ve tetikte olması gerektiğinin bir kez daha altını çizme ihtiyacı hissediyorum. Dışlamak, görmezden gelmek çözüm değil. Gözümüzü açalım, geç olmadan gerekli tedbirleri alalım. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demeyin… Size mutlaka dokunur!
Projenin hayata geçme, başarılı olması kısmında başarılar diliyorum...

YORUM YAP