XXXXX

Boğlucada Yıkım

Boğluca Deresi çevresinde yıllardır devam eden istimlak sürecinde sona gelindi gibi görünüyor. En azından yağışların başlayacağı Nisan ayına kadar yeni felaketlerin yaşanmaması için bazı adımlar atılmış olacak gibi.
Yıkım kararı doğru bir proje olmakla birlikte anlatılması kısmında yaşanan iletişimsizlik bazı sıkıntıları kaçınılmaz kıldı. Bir de insanların evinden daha kıymetli bir şeyleri olmayışı işin içine girince yaşanan sıkıntılar daha da arttı. Asıl insanın canından daha kıymetli bir şey yok bunu unutmayın. Bölgeye yapılacak park alanı şehrin rahat bir nefes alması için geniş bir hava koridoru ile birlikte izlerini halen silemediğimiz yeni felaketlerin tekrarlanma riskini tamamen olmasa da önemli ölçüde ortadan kaldıracak.

KAZANMA DERDİ OLAN BERİ GELSİN
Gazetemizde devam eden sokak röportajlarında sıklıkla vurgulanan ikinci konu olarak “İBB’nin 2009 Mart yerel seçimlerinden sonra Silivri’yi cezalandırıp cezalandırmadığı”na yönelik değerlendirmeler ortaya çıkıyor. AKP ceza “ yok”, CHP “var” diyor. Sonra mı ne oluyor? Herkes istediğine inanıyor. AKP’nin ne söylediği ancak kendi gibi düşünenleri bağlar, tıpkı CHP’nin iddia ettikleri gibi. Ama bu iki kutuptan birinde henüz yer almayanlar açısından baktığımda ancak bu tartışmada kimin ne söylediği önem arz ediyor. İşte o kesimdekileri kazanmak isteyenler için bu söylemleri duymazdan gelmek ve sadece ret etmekle kalmamak gerekiyor.
AKP’nin görevi İBB Silivri’ye kendi dönemlerindeki gibi hizmet ediyorsa bunu anlatmak, insanların kafası bu kadar karışıksa demek ki yeterince iyi izah edilememiş durum.
CHP’nin de yapacakları var. Karakaş, geçtiğimiz dönem İBB’den alınan hizmetler konusunu anlatırken, “İBB bizden olmasına karşın her gün müdürlerin kapısını aşındırıyorduk. Günlerce işi İBB’de takip ediyorduk” diye anlatıyor. Kendi işinizi bizzat takip etmezseniz kimse size bir yazılı başvuruya istinaden öyle kolay kolay hizmet vermez. Kaldı ki Belediye Başkanımız seçim dönemlerinde, “İBB bizden olmazsa bize destek vermeyeceklerini, köstek olacaklarını biliyoruz bunu bile bile adayız, hizmet etmeye söz veriyoruz” diyordu. Şimdi “İBB engelliyor” bahaneleri arkasına sığınmak niçin, nasıl?! Işıklar ve ekibi kendi yağında kavrulmaya o kadar programlanmış ki kimseden bir şey kopartmayı önemsemiyor mu? İstemek yazmıyorum, kopartmak diyorum. Tuttuğunu kopartacak Silivri’yi yöneten kişi. Olmazları olduracak!
Birbirini suçlayan anlayışın temsilcileri yeni hiçbir şey kazanamaz en büyük başarıları sahip olduklarını korumak olur. Ama çözümler ve yeni ufukların keşfi ile karşımıza çıkanlar, şaşırtanlar, alışılmışın dışına akışı çıkartanların kazanacağı çok şey var…

HANGİ OCAK!?
Silivri Belediyesi’nin çıkarttığı “Engelliler” bülteninde yer alan “Silivri’ye engel tanımayan cafe” haberinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Cafe Ocak ayı sonunda hizmette” diyor. Şubat’ın sonuna geliyoruz cafe hala inşaat halinde ve de hiçbir çalışma yapılmıyor. Dikkatinize…

GÜNÜN SÖZÜ
"Zanlarını, yargılarını, ön yargılarını ve dahi tüm genellemelerini koy bir çuvala ve hepten terk et. Gıybet etme sakın, bil ki dedikodu denilen şey mıknatıs gibi kötü enerji çeker. Kimsenin aleyhine konuşma, uzaktan atıp tutma, insanları kem dille yargılama, bil ki yanılırsın. Birini ne kadar çok aşağılar yahut dışlarsan, onun durumuna düşme ihtimalin o kadar artar. Kâinatın matematiğidir. Bir koyar bir alır insan. Bilmeden kendi hesabını dürer."

18 Şubat 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP