XXXXX

Biraz İktidar, Biraz Muhalefet

Yeni bir soğuk hava ve kar dalgasının yanı sıra önümüzdeki günler bizi bekleyen gelişmeler hakkında geçtiğimiz hafta sonu yaşananlar üzerinden tahmin yürütebiliriz.
CHP’de delege seçim sonuçları ile Yılmaz Kandemir’in istifa gerekçesi üzerine şekillenen kongre hazırlıklarını değerlendirirken, CHP’de adaylıklar konusunda tüzük kurultayında kararlaştırılması beklenen görev sürelerini (milletvekilliği ve belediye başkanlığı üç dönemle sınırlanacak) de hesaba katmak gerekir.
Geçtiğimiz hafta tüm parti içi muhalifler seslerini ve görüşlerini duyururken Selami Değirmenci’nin sessizliği dikkat çeken tutumlar arasındaydı. Ya yöntem ya da hedef değiştirdi veya her ikisi de birlikte olabilir.
Hüseyin Şahin’in azalan, hatta yok olan ilçe başkan adaylığı umutları Ünal Doğrul’u ne kadar bu hedefe taşır orası daha da tartışılır bir hal aldı. Sonuç itibariyle adaylık konusunda nihai seçimi yapacak olan partinin belediye başkanı gibi görünse de delegelerin kararı da çok şey ifade ediyor. Bu konuda aldığım duyumlara göre, ortada olan isimler arasından seçimi Işıklar’a bırakma eğilimi de delege saflarında azımsanmayacak ölçülerdeymiş.

 

Haberin devamı 13.02.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP