XXXXX

Az Biraz Dertleşelim

Geçen gün internette dolaşırken dikkatimi çeken bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Muhteşem Yüzyıl diye bir dizi var, çoğunuz takip ediyor izlemeyenler de mutlaka denk gelmiş veya duymuştur. Türk te-levizyonculuğu ve dizi tarihinde gerçekten milat sayılabilecek profesyonellik, ciddiyette bir iş. Dizi seversiniz sevmezsiniz yapılan işte kostümünden, dekorundan, oyuncu kadrosundan ne kadar emek sarf edildiği ortada.
İş böyleyken, ikinci sezon reytinglere bakılırsa da izleyicilerin yoğun ilgisi altında devam eden dizi hakkında en çok haber olan konuları öğrenince hayret edeceksiniz… 70’e yakın bölümün sadece ikisinde dönemsel dizilerde çok dikkat edilmesi gereken o yıllara uymayan görüntülerin kadraja girmesi. Bir veda sahnesinde iki yeniçerinin enselerinden otomobil geçmiş! Vay efendim dizinin adı artık “Muhteşem hata” olmalıymış da falan da filan…
Bu kadar başarı unsuru taşıyan bir iş dururken, yapılanı bir çekim hatasının sinek kadar kadraja yansıması üzerinden değerlendirmek durumu bize tanıdık olmalı ama değil mi…
Bir işte emek varsa güzelliği, doğruluğu, yanlışlığı göz önünde bulundurularak değerlendirilmeli. Emek sarf edilen şey anlamlıdır, güzel olmayabilir, doğru da olmayabilir ama niyeti bakımından affına yönelik potansiyel yüksektir.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Selimpaşa’da başlattığı prestij çalışmasının önemli bir bölümünü tamamlayarak geçtiğimiz akşam anahtar tesliminde bölge halkıyla bir araya geldi. Vatandaşın yüzü gülüyor, Işıklar’ın her hareketinde özgüven kendini hissettiriyor. Gerçi bu konuda en güçsüz düştüğü zamanlarda bile dışarıya yansıtmamak için gardını hep yüksek ve sıkı tutmayı başarma yeteneğine sahip.
Verdiği sözleri tutmuş olmanın etkisini gurur ve mutluluk olarak defalarca vurguluyor. Bu duygunun aklında hakimiyeti bariz ortada.
Siyasette iktidara çıkılan yolculukta en çok ihtiyaç duyulan şey; söz verme yeteneğidir. İktidar olduktan sonra siyasetçilere verdikleri sözleri unutturmamak da seçmen ve basının işi.

Haberin devamı 02.12.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP