XXXXX

Arsa Satışları Devam Ediyor


11-12-13 Kasım 2009 tarihleri arasında kapalı teklif usulü ile ihale yoluyla satışa çıkarılan ve istekli çıkmayan mülkiyeti Silivri Belediyesi'ne ait 85 adet arsa, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 43. maddesi gereğince pazarlıkla bugünden itibaren 19 ve 20 Kasım 2009 tarihlerinde yeniden satışa çıkarılacak.

KARAKAŞ'A GEÇMİŞ OLSUN
Silivri Belediyesi AKP Grup Başkanı Metin Karakaş bir süredir rahatsızmış. Toparlanır toparlanmaz da gündeme ilişkin değerlendirmelere zaman ayırmış anlaşılan. Selami Değirmenci'nin grup toplantısında AKP dönemi ve siyasetçileri hakkında sarf ettiği eleştirilere takılmış. Ama aldığım bilgilere göre cevap vermek yerine "Selami Değirmenci'yi küstürmek olmaz. Değirmenci'siz Silivri siyaseti olmaz" diyormuş. Selami Değirmenci sadece CHP'nin değil AKP için de önemli bir unsur anlaşılan.

ŞEKERBANK SİLİVRİ ŞUBESİ
BUGÜN AÇILIYOR
Ali Çetinkaya Caddesi No 13/A adresinde Çarşamba günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek olan açılış kokteyliyle Şekerbank Silivri Şubesi Silivrililere kapılarını açacak. Şekerbank'ın Silivri Şubesi, Güler Karakaş Müdürlüğü'nde hizmet verecek. Hayırlı olsun!

ÇIKMAZ BÜYÜYOR
Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi'nden sonra bir sokak ilerisi Türk Telekom'un karşısı da trafik bakımından çözümsüzlüğe doğru hızla yol alıyor. Şerif Sokak'ta hizmete giren Marmara Plaza, Sınav Dershanesi ve kargo şirketi ile sokakta baş gösteren otopark sorunu trafiği engeller duruma geldi. Bölgede inşa edilen konut projelerinin de kullanıma başlaması ile sıkıntılar her geçen gün artıyor. Yapılan yüzlerce iş yeri ve konuta rağmen bölge için ayrılan otopark konusu halen havada.
Söz yollardan açılmışken, bakım onarım çalışmalarına duyulan ihtiyaç acil olarak gündemimizde. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili beklenti de aynı şekilde.

MEVLANA'NIN MESNEVİ'SİNDE
GÜZEL BİR HİKÂYE;
EN SAHİCİ DOSTLUKLAR ORTAK
YOKSULLUKLAR ÜZERİNE
KURULANLARDIR
Bir gün, bir bilge, kendi türleriyle uçmayı reddeden iki ayrı cins kuşa rastlar, yol kenarında. Hayli merak eder, bu iki farklı yaratığın nasıl olup da kendi aileleriyle, ait oldukları yerlerde yaşamak istemediklerini, nasıl olup da bir yabancıyı kendi kardeşlerine yeğlediklerini. Biri karga, biri leylek... O kadar farklıdır ki kuşlar, ihtimal veremez birbirlerini sevdiklerine, türdeşleriyle değil de birbirleriyle uçmayı yeğlediklerine.
Öyle ya, karga dediğin kargalarla uçmalıdır, leylek dediğinse leyleklerle.
Yaklaşır ve merakla inceler kuşları. Tâ ki her ikisinin de topal olduğunu keşfedinceye kadar. O zaman anlar ki, birlikte kaçar, birlikte uçar, beraber yaşamaları beklenenlerin yanında tutunamayanlar.
O zaman anlar ki, sahip oldukları değil, sahip olmadıklarıdır kimilerini birbirlerine yakın kılan. Topal kuşlar birbirlerinin 'arızalarını' bilir ve sömürmek ya da örtmek yerine kabullenirler öylesine. En sahici dostluklar ortak varlıklar üzerine değil, ortak yoksunluklar üzerine kurulanlardır. Aynı şekilde zengin, aynı şekilde mesut olanların ortak paydaları sabun köpüğü gibidir, uçar. Ortak acı, ortak hüzün, ortak pürüzdür esas yakınlaştıran, yaklaştıran.

SİLİVRİ'DEN KISA KISA

* Silivri Belediye personeli eğitim seminerinde…
* Eğitim alanında müdürlük sınavlarının sonuçları açıklandı. Müdürlük pozisyonlarında değişim rüzgârları esecek!
* Uğur Yıldırım'ın Hayat Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor.
* Silivri sokak ve caddeleri yeni güzergahlarına hazırlanıyor. Silivri Emniyeti tabela çalışmalarının tamamlanmasından sonra tek yön olarak belirlenen caddelerde aktif olarak denetime başlayacak.
* Silivri Birlik'ler durak alanlarında toplu bekleme ile ilgili uyarıları dikkate almış görünüyor. İnşallah bir süre sonra yine aynı sorunlar tekerrür etmez!

YORUM YAP