Sevginar Sali

Kayıkçı Kavgası


Araya da haklı olarak sitemler katarak. Ben de düşünüyordum niye çıkmıyor bu AKP'nin sesi diye. Sözcüleri hasta olmuş meğer. Bizim haberimiz Karakaş iyileştikten sonra oldu. AKP'nin sessizliğine bir süreliğine daha kendinizi alıştırın çünkü Ümre'ye gidiyor bugünlerde de.
Karakaş'ta hareket yoğun bu aralar. Aynı zamanda üçüncü kez baba olmaya da hazırlanıyor… Başbakanı'nın sözünü tuttuğunun altını çizmek için belirttim bunu. Yoksa özel konular bizim alanımıza girmez bilirsiniz.

BORÇ KONUSUNA NESRİN YALIM
AÇIKLIK GETİRSİN! SİYASİLER
BOŞUNA KONUŞMASIN!
Neyse Karakaş'ın-AKP'nin derdi halen borç. Ben hesap işlerinden hiç anlamam. Harcayacak param olsun yeter de artar mali işlerle alakam. Şu Silivri Belediyesi'nin borç tartışması üzerimdeki kredilerin yükünü bile unutturdu itiraf ediyorum. Fena halde afakanlar bastı. Bir taraf ısrar ediyor "para var" diğer taraf "yok" diyor. Konuşanların hepsi siyasi olunca akıl fikir bırakmadılar. Bence Silivri Belediyesi Hesap İşleri Müdürü Nesrin Yalım çıksın bu belediyenin borcu alacağı nedir bi açıklasın. Selami Değirmenci döneminden gelen, AKP'nin birlikte çalışacak kadar güven duyduğu, Işıklar'ın da tereddütsüz inandığı insanlar arasında ismini yeri gelince verdiği Hesap İşleri Müdürümüz Allah'ın aşkına çıksın bir de o şu işi bir anlatsın! Karakaş, "Yalım'ın verdiği her evraka gözüm kapalı imza atarım" diyor. Yani muhalefet bu memurumuza güveniyor. Aralık meclis toplantısında bir de Hesap İşleri Müdürü Nesrin Hanım'dan dinleyelim şu borç türküsünü.

YENİ KAYIKÇI KAVGAMIZIN ADI;
İSKİ'NİN SİLİVRİ YATIRIMLARI
Şimdi de yeni bir polemik gündemde; iktidarı devir eden ve teslim alanların arasında. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oylanan İSKİ'nin 2010 yatırımları dolayısıyla Silivri için düşünülen arıtma sistemleri. AKP, "CHP bu konuya ret verdi" açıklamaları yaparken, CHP'liler "Evet dedik. AKP kamuoyunu yanlış yönlendiriyor" diyor. CHP ne derse desin İSKİ mevcut durumda yapacaklarından geri kalmayacağına göre bu konuyu büyütmenin de anlamı yok.
Bi 7 ay da bunu tartışır dururlarsa gerisini hiç merak etmeye gerek yok.
Silivri kısır çekişmeler içerisinde kaybetmeye mahkum edilir. Ama bu kavgadan medet umanlar unutmasın bu tartışmalardan sıkılan halk kendine üçüncü bir tercih bulmasın!
Bu İSKİ'nin yatırımlarından da korkmaya başladım ben. Acaba hiç ellemeseler daha mı iyi olur!? Bi alt yapı yaptılar sel altında kaldık. Arıtıcı yaptıklarında olabilecek terslikleri düşünmek bile istemiyorum!

Off bu kayıkçı kavgası kimin vazifesi olabilir ki?! Kim kendine böyle bir durumu iş edinip bunun sonucunda karlı çıkabileceğini düşünür!? Ne yaman yanılgı…

AKP'deki sessizliğin nedeni anlaşılmış, CHP'deki enteresan bir biçimde hani kolunuzda derin bir bıçak kesiği olur ama bir damla kan bile damlamaz pozisyonunda görüyorum. İnternet sitemize baktım da geçen gün örgüt toplantısı bülteninin iki katı merak Selami Değirmenci'nin toplantıda söz alıp ifade ettiklerine yönelik var. Nedenine ilişkin yorumu herkesin kişisel inisiyatifine bırakıyorum.

MHP sessizliğini alt geçit düzenlemesine ilişkin değerlendirmeyle bozdu. Bölgede planlanan düzenlemelerin ilk ayağına tepkiler son derece doğal. Doğal olmayan Silivri'nin her geçen gün artan trafik sorununa yetkililerin seyirci kalması. Ayrıca teknolojik üstler, üniversite yatırımları derken yaya olarak yürüyecek doğru düzgün bir kaldırım, aracınızın her ay sanayiyi ziyaret etmesine engel olacak bir yol imkanımız yok! Yerel yönetime dönüp, "Bunları yapın" dediğinizde, "Para yok. Neyle yapalım?" cevabını alıyorsunuz! Sonra da dönüp artık kime faturayı çıkartırsanız çıkartın, gerek mevcut, gerekse geçmiş iktidarlara isterseniz her birini seçenlerden olan kendinize!

"Yetki verdiklerimiz çok becerikli de onlara inanıp, güvendiğimiz için biz mi suçlu olduk şimdi" derseniz, kusura bakmayan! Düzgün bir şey de varsa, yanlış olanın da hepimiz ortak mimarlarıyız. Biz yetkiyi verdik ki onlar kötüye kullandı. Veya iyi bir şey yaptı! Gerçi bir tatminsizliktir almış başını gidiyor. Kimsenin kimseyi memnun edecek hali kalmamış görünüyor. 

YORUM YAP