XXXXX

Anketlerde ‘öncelikli sorun' şıklarına bakın!

Mümin Sekban diyor ki; "İstediğini elde eden kişi "başarılı", elde etme sürecini seven kişi "mutlu", elde ettiğini kabullenen kişi ise "huzurlu" dur.”
İstediği şeyi elde etmesi kişiyi başarılı yapıyor ama mutlu etmiyorsa, başkalarını da mutlu etmez. Bu kadar mutsuzluğun üzerine başarının ne kadar kıymeti kalır tartışılır.
Bir şeyi başarmak adına bir sürü insanı mutsuz ederseniz olmaz. Ama hem başaracağınız şeye odaklanmak hem de başkalarının mutluluğunu düşünmek zordur.
İşte toplum adına karar veren insanlar da bu yüzden sıradan kişiler değil. Ne öyleler ne de o şekilde algılanıyorlar...
Elde ettiği veya yaptığı şeyin sonucunu bir kişinin kabullenmesi de tabi ki önemli. Huzurun ne kadar kıymetli bir şey olduğunu herkes bilir. Bunu en iyi kanıtlayan da ‘huzursuzluk' tur…
Huzurlu olduğumuzu hissettiğimiz anlar çok nadirdir... Farkına varmamız bile zaman alır. Ama huzursuzluğumuzu sadece biz değil herkes hisseder...
***
Donald Walsh da diyor ki; "Ne kazandığın başarılarda takılı kal ne de hatalarında ısrar et"
Tabi bu özlü sözlere laf olsun diye yer vermiyorum...
İnsanlar zaten bir sürü sıkıntı ve belirsizlik ile yorulmuşken, yeni tartışmalar ve zıtlaşmalara inanın ki hiç ihtiyaç duymuyor. Hoşgörü, anlayış, fedakarlık, ilgi ve güzel sözün başaramayacağı şey yok.
Siyaset tabi ki bir yarış…
Ama önce tarlayı ekersiniz, sonra hasadı topladıktan sonra ürünü kantara koyarsınız… Hizmetleri daha ağır çeken, halkın gönlünde daha büyük yer edinen alır mükafatını.
Belediye Konutları'na giden alt geçitte takılmayanınız yoktur! Bir sürü siyasi partinin halkın beklenti ve ihtiyaçlarına kulaklarını tıkayarak, gerçekleştirdiği icraatın cezasını hali hazırda hepimiz çekmeye devam ediyoruz. Birbirinizin ne söylediğinden ziyade toplumun haykırdığı ihtiyaçlara kulak verin.
Trafik kış koşullarında bile sorun, yazın daha da büyüyen bir sorun… Siyasiler yaptırdıkları siyasi anketlerde halka öncelikli sorunları mutlaka soruyor. Bugüne kadar ibadet yeri ile ilgili bir sorunumuz olduğunun bu anketlere yansıdığını hiç görmedim, duymadım…
TRAFİK sorunumuz her geçen gün daha acil bir şekilde gündemin üst sıralarına yerleştiği gibi kök salmaya hazırlanıyor.
Işıklar'ın iktidar olarak söylediği bir sözü var; "Yaptıklarımız kadar, yaptırmadıklarımız da önemli”…
Muhalefet için "Yaptırmadıklarımız kadar yaptırdıklarımız da önemli” şeklinde değiştirip, üzerinde durulmasını tavsiye edeceğim.

YORUM YAP