Sevginar Sali

AK Parti erken seçime hazırlanıyor!

Dün AK Partili bir arkadaşla sohbet ediyoruz… "Bizimkiler genel seçime hazırlanıyor. Ankara’dan yerele ciddi yeni bir yapılanma var. Önemli düzenlemeler olacak…” diyor. "Silivri konusunda çok büyük hata yapıldığının farkına varıldı” diyor… Ben ‘hata’ kelimesini sevmiyorum ‘tecrübe’ diyelim biz ona… Günah keçisi ilan edilenleri sıralayınca; içimden ‘Amman yine yanlış kişilere kesmişler faturayı’ diye içimden geçirmedim değil…
Siyasetçilere kızmaktan hepten soğutuyor beni yaşadıklarımız, gördüklerimiz, farkına vardıklarımız…
Kadir Topbaş’a; İBB veya İSKİ’ye kızıyoruz ya Boğluca konusunda özellikle… Yaz döneminde mevzu hakkında hassasiyetimiz hat safhada malum sebeplerden… Topbaş; 10 yıl boyunca yaptı etti, ne kadarı değer eder ne ölçüsü etmez farksız olarak düşünüyorum da ben bile Mustafa Sarıgül’ün 2014 seçimlerinde ondan daha fazla oy almasına akıl erdiremiyorum.
Tek açıklaması şu; Biz hizmete oy vermiyoruz. E ters mantıkla bakın bu sefer de; siyasetçi neden hizmet yapsın o zaman?! Oy alamadığı yere neden hizmet etsin!? Seçmen olarak biz kafamıza göre takıldığımız için seçilen de takılır! Ama o devlet imkanlarıyla ‘takıldığı’ için biz bağırıp, çağırma, eleştirme, baskı unsuru oluşturma hakkımızı kullanıyoruz! Artık elimize ne geçerse… Bilinçli olarak neyi değerlendiriyoruz da bundan kâr edelim!?
Tahir Sert seçimlerden bir ay önce geldi %42.7 oy aldı. Kazanamadığını öğrendiği dakikada ceketini aldı gitti. Beklentileri gerçekleşmeyenler, alacaklarını tahsil edemeyenler arkasından ilçe teşkilatına saydırdı bir süre onlar da pes etti… Işıklar beş yıl boyunca çalıştı %48.8 aldı… Bu işin AK Parti’si, CHP’si var demeyin bana yerelde belirgin olarak kişiye oy verilir… Aradaki farka bakın 6 puan… Işıklar’ın yerine olsam hiç kasmam bu saatten sonra… Onun da ne zaman kasıp, ne ara ‘Saldım çayıra Mevla’m kayıra’ moduna büründüğü arasındaki çizgi belirginliğini giderek yitiriyor zaten… Yerel seçimde Silivri’de CHP’ye %48.8 oy çıkıyor,  genel seçimde %38.83… Türkiye geneli %25’lerde… MHP olmasa Işıklar’ın iktidar şansını görmesi imkansız! MHP elinde bulundurduğu kozun değerini bilsin! (Şenol Başkan yeni imaj yapmış bu arada, seçim sonucu iddiası sonucu zorunluluktan değildir umarım : )
Laf nereden nereye geldi… AK Parti ciddi bir revizyona giriyor… Kimilerine göre Silivri var, kimilerine göre yok! AK Partili yetkililerin bardağın dolu mu, boş mu tarafına baktıklarına bağlı olarak durum değişir aslında. Benim konu hakkında düşüncem seçim sonucunu görmeden önce değişikti.
AK Parti sonbahara kadar iktidar şımarıklığını üzerinden atarsa, ne ala… Bin nasihat bir musibetten iyidir diyorlar… Atması lazım gelir… Çok yanlış yapıldı; düzeltilmesi mümkün mü? Bilmiyorum…
AK Parti’nin iktidarına diyecek bir lafım hiçbir zaman olmadı ama kontrolsüz güç güç değildir tezine de inanıyorum. Güç zehirlenmesi mevzusuna takığım bu ara zaten!
AK Parti, MHP ile koalisyonu kurdu kurdu yoksa süreç çatır çatır erken seçime gidiyor. Ve AK Parti tek başına yeniden iktidar olmak için alarm vermişken, teşkilatlarında olağanüstü hal ilan etmişken diğer partilerdeki pasif tutum ve strateji noksanlığı kabak gibi siyaset gündeminin ortasında sırıtıyor. İktidar olamayacakları hele ki tek başına ayan beyan ortadayken, seçimin CHP ve MHP’de hiçbir heyecan yaratmamasına diyecek lafım yok. HDP de istediğini aldı zaten… AK Parti’deki huzursuzluk erken seçime asılmak için gündemdeki tek etken; ve sonuna kadar asılacaklar!
Not: Ben bu saçma sapan gündemin altından tek başıma kalkamıyorum sayın köşe yazarım Adil Sirkecioğlu… Kadın o kadar anlattı SİAD toplantısında acayip seçim diye… Dinlemedin demek ki… Şimdi beni dinle yaşadığın dumur yazmakla geçer ancak : ))) Aramıza dönmenizi bekliyoruz… Stop : )

GÖZDEN IRAK OLAN, GÖNÜLDEN UZAK OLURMUŞ!
Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi diyor ki; "Hizmet alımında bir caddeden üç kez geçip diğer sokakları pas geçiyorsan bana adaletten ve hizmetten bahsedemezsin... Unutulmamalıdır ki gözden ırak olan gönülden uzak olur...”
Alçi diyorsa vardır bir bildiği, aynı sokaktan üç gez geçip, diğer sokakları pas geçenler mevzuyla bir ilgilensin : )
Ah muhtarım adalet ve hizmetten bahsedildiği kadar kolay olsa keşke uygulamak… Ama biz akıllanmayız ne biz ne seçtiklerimiz. Boylarını aşan lafları edende değil, onlar atıp tutarken sorgulamak yerine inanmayı tercih edenler kabahati biraz da kendisinde arasa mı acep : )
Pas geçilen sokaklara hizmetlerin erişmesi dileğiyle…
Not: Yapılacak bir şey varsa göreve hazırız. Haber yapmakla, sayfalar aşılmaz!

YORUM YAP