Sevginar Sali

Adaylık borsası!

CHP Belediye Başkan Aday Adaylarının Ankara temasları, AK Parti Başkan Aday Adaylarının başvuru süreci çerçevesinde yerle seçimlere ilişkin önemli bir aşamayı daha geride bıraktık. Hafta içinde CHP Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Işıklar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelirken dün de Bora Balcıoğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'u ziyaret etti. AK Parti'de bugün Metin Karakaş'ın, Pazartesi günü de Hüseyin Turan'ın belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunması bekleniyor.
AK Parti'de üç büyükşehir Ankara, İstanbul ve İzmir ile ilgili aday değerlendirmelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meclis aritmetiğine vurgu yaparak en fazla 2 milletvekilinin aday yapılabileceği görüşünü tekrarladığı siyasi kulislerde konuşulurken Silivri ile ilgili Tülay Kaynarca olasılığı tümden geçersiz oluyor. Büyükşehir adaylığı için bile feda edilmeye göze alınamayan milletvekili kaybı, bir ilçe ile ilgili hiç düşünülmez!
Şimdilik AK Parti'de başkan adaylığı Emrah Maşalacı-Hüseyin Turan-Metin Karakaş arasında gidip geliyor… Pazartesiye kadar olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa durum bu şekilde.

GÜNÜN SÖZÜ
Eğer bir zihin fazla düşünüyorsa ister istemez kendini olumsuz düşünceler içinde bulur. Düşünceler kısa sürede hatalar bulmaya, eleştirmeye, yargılamaya, öfkeye, kıskançlığa, çaresizliğe, pişmanlığa ve endişeye yönelir. Olumsuza odaklanan zihin gerçek çözümleri göremez hale gelir.
Farkındalık, uyanıklık ve gözlem halindeki bir zihin ise düşünce üretmez. Sakin ve alıcıdır. Bağlantıları, ilişkiler ağını ve olguların gerçekte olduğu hali görür. Uyanık bir zihine sakinlik, neşe ve huzur eşlik eder. Düşünceler olumludur, çözüme odaklıdır ve her şeyden önemlisi uyanık bir zihin, olguların gerçek doğasını görmenin tek aracı olan sezgisel bilgiye ulaşabilir.
Uyanıklığı ve farkındalığı bırakıp düşüncelerle dolu bir zihin geliştirmek, bizi mutsuzluğa ve acı çekmeye götüren kötü bir alışkanlıktır. Nasıl ki ayaklarımız var diye mükemmel koşamıyor, sesimiz var diye güzel şarkı söyleyemiyor, sırf harfleri görüyoruz diye onları okuyamıyor, iyi yemeği takdir edebiliyoruz diye mükemmel bir aşçı olamıyor, bunlar için beceri geliştirmemiz gerekiyorsa, aynı şekilde yalnızca bir zihine sahibiz diye doğru düşünüyor olmuyoruz. Doğru düşünmek, öğrenilmesi ve geliştirilmesi gereken bir beceridir. Doğru düşünce, uyanıklık ve sezgisel bilgi ile birleşince bizi Gerçek Yuvamıza götüren araca ve Yol'a dönüşür. Doğru düşünmek, sessiz, uyanık ve gözlemci bir zihnin ürünüdür.
Günümüz dünyasındaki her şey sessiz bir zihni düşman kabul eder. O sebeple mutluluk bugün, dünkünden biraz daha çaba gerektirmektedir. Zordur belki ama doğru yöntem ve doğru çaba ile mümkündür. Bu çaba, tek ânı bile boşa harcamadan şimdi yürünmeye başlanması gereken bir Yol'dur. Bu benim ve benim gibi her insanın Yol'udur.
Cem Şen

YORUM YAP