XXXXX

1 Mayıs kutlu olsun!

Birçokları bugün tatil yapacak, malum 1 Mayıs artık resmi bayram. Bizim için değil tabi. Basın emekçileri bugün de çalışacak. Çünkü okuyucular gazetelerini bekleyecek.
Taksim Meydanı'nda özgürlüğün ve tatilin tanıdı çıkaranları biraz kıskanmıyor değilim. Ama neyse onlar orada, biz burada 1 Mayıs daha geçecek.
Emekçilerin, hakları ve hukukları konusunda sıkıntı çekmediği gelecek umutları bu yıl da yenilenecek. Ne kadarı gerçekleşir Allah biliyor.

TÜRKYILMAZ: EN ZOR SEÇİMİMDİ
Dün kongre çıkışında Şenoğlu Türkyılmaz'la eşiyle birlikte yemek ye-meye geldiği lokantada karşılaştık. Reklam olsun Soyaslan Köfteevi'nde… Tebrik edip, hayırlı olsun diyecek oldum, "En zor seçimimdi” sözleri ağzından dökülüverdi. Tek aday girdiği seçimde neden zorlandığını sordum. "İki aday olsaydı bu kadar zorlanmazdım” dedi. Yemeğini yerken de telefonları hiç susmadı zaten. Türkyılmaz, zor bir görevi yerine getiriyor yıllarca. Yine de kolay bir süreç yok önünde. Yolları açık olsun!

IŞIKLAR VE KESER, KIRGIZİSTAN'DA
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kaymakam Salih Keser, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve bazı meclis üyeleri ile birlikte dün akşam Kırgızistan'a hareket etti. Işıklar'a Cafer Bilgiç, Tuğlu'ya bu süreçte Murat Tezeller vekalet edecek.
Bu aralar belediyedeki büyük değişim konuşuluyor. Başkanlık makamındaki düzenleme ile birlikte Emine Tarin, Başkan Yardımcısı Makamına (Elif Bilici'nin eski odası. Bilindiği gibi Bilici, Yılmaz Kandemir'in eski makam odasına taşındı) kavuşacak. Birçokları Başkanlıktaki bu düzenlemeyi ‘halktan kopukluk', ‘halkla başkan arasında bir set daha' olarak yorumlamaya başladı bile. Üç yılın ardından Işıklar'ın giriştiği tadilat ve yenileme çalışması pek bir yere gitmeye niyeti olmadığı şeklinde de yorumlanıyor tabi. Bu konuda nihai kararı halk verecek kuşkusuz.
Bu arada Yılmaz Kandemir'in, Belediye Başkan Yardımcılığı'ndan ayrılmış olmasına karşın eski makamının koridorunda sürekli olarak sandalyede oturması epey sıkıntı doğurmuş aldığım duyumlara göre.
Veee Halkla İlişkiler, Bilgi İşlem, EYKOM gibi birimlerin Ömer Çetin'e bağlandığı belediye kulislerindeki son söylenti. Bu bölümler daha önce Elif Bilici'ye bağlıydı.

MUTLU NASIL OLUNUR?
- İyice tanımadan hiçbir insana bağlanma...
- Diğer insanların da haklı olabileceğini düşün...
- Seni takmayanı sen hiç takma, konuşmayanla asla konuşma...
- Yalanını yakaladığın kişinin düzelebileceğini düşünme...
- İnsanlara doğru değer ver, hak etmeyenleri sil...
- Asla dönüp arkana bakma...
- Sır tutmasını bil...
- Kafanda bitirdikten sonra iki çift tatlı söz, iki damla gözyaşı için asla yumuşama...
- Seni sevenlerle, kullananları iyi ayırt et...
- Seni dinleyip anlamaya niyetli olmayanlarla tartışma...
- Emrivaki oluşturulan dostlukları kabul etme...
- Eğer verdiğin sır o kişide kalmıyorsa ikinci bir sır şansı verme...
- Kendini öven insanlardan kaç...
- Karşındakinin doğruyu söylediğini varsayma...
- Kendine saygını yitirmene neden olacak hiçbir şey yapma...

YORUM YAP