XXXXX

Yollar ve ulaşım sorunlarımız

Bir haftaya bu kadar sakin başlanır mı? Başlanıyormuş demek ki… İBB'de meclis oturumları var iktidar ve muhalefet temsilcileri orada, meclis üyeleri ile birlikte.
Silivri'de çarşı pazar hareketli ama belli bir olay yok. Sadece insanlar değil, araçlar bile atraksiyonda; trafik kazaları malum!
***
Silivri Belediyesi, Kara Mustafa Caddesi'nde düzenleme çalışmalarını başlatacak. Caddenin yoğun insan ve araç sirkülasyonu zaten ortada. Ama bölgede asıl sorun alt geçit.
Mesai saatlerinde dört yol ağızında, köprü girişinde yaşanan keşmekeş gittikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bu konuda ivedilikle bir çözüm arayışı mecburi.
Her gün maddi trafik kazalarının meydana geldiği bölgede yayalar Allah'a emanet! Ve bu sorunun öyle kendiliğinden çözülecek bir tarafı da yok. Çözümüne katkı sunan karşılığını mutlaka alır. Binlerce insanların günlük kullandığı bir istikamet, hatırlatayım dedim! Bu arapsaçını çözün, karşılığını alın!
***
Kara Mustafa Caddesi'nde başlayacak yeni yol ve kaldırım düzenlemelerine gelince; bölge insan ve ticari açıdan güzel bir canlılık yakaladı. Bunun desteklenmesi doğru bir karar.
Bu süreçte önemli olan yayalar kadar araç trafiğini de iyi hesap etmek. Cadde maalesef ihtiyaca cevap verecek kadar geniş değil. Bugün bile sıkıntı varken, gelecekte bu yönde sorunların artış göstermemesi için ancak şimdiden tedbirler alınabilir.

ÇEVRE DÜZENLEME PROGRAMI BELİRLENDİ Mİ?
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın önerisi ve teklifiyle taşınan İSKİ ve kaba inşaatı tamamlanan tapu binası ile birlikte Marmara Plaza'nın arka tarafında çevre düzenlemelerinin vakti geldi gibi. Bu yöndeki çalışmaların ne zaman yapılacağına dair beklenti, çevrede yoğun olarak gelişim gösteren işyerleri ile birlikte, artmakta.

YOL SIKINTISI
Silivri'nin merkezinde, mahallelerinde, köylerinde ne zaman sorunları sormaya kalksanız ‘yol' deniyor… Bu sorun hiç bitmiyor, hep var. Yollar ve ulaşımdaki sıkıntılar sadece dış hedeflerimiz değil, yerel açıdan da çok etkileyici, belirleyici. Hizmet sektörleri, turizmin gelişimi, yatırımcılar için cazip bir yer olmamız ile ilgili yol ve ulaşım sorunlarımızın çözümü diyemesek bile iyileştirilmesi şart.

YORUM YAP