Sevginar Sali

Yeni haftaya başlarken...


Bir tarafımızda dört nala süren bir katliam, diğer yanımız Ramazan bereketi ve huzuru ile dolu… Ne ayar, ne denge kaldı… "Allah bir yandan alırken, diğer taraftan da veriyor” gerçeği… Sahip olduğumuz huzura sevinemiyoruz o ayrı mesele…
Bana mı öyle geliyor gerçekten öyle mi bilmiyorum ama bu Ramazan, yerel ölçeğimizde, çok sakin ve huzurlu geçiyor. İftar davetlerinde sergilenen birlik ve beraberlik insanın içine bir sıcaklık koyuyor… Birlikte açılan oruçlar sanki bütün farklılıklar ve çatışmalarımızı alıp götürdü, sivriliklerimizi töprüledi. Bir cumhurbaşkanlığı seçimi var üç hafta sonra idrak edeceğimiz onun içerdiği yarış bile sakin, huzurlu, telaşsız… Sonuç belli olduğundan mı, dünya kavgalarından umduğumuzu biraz kestiğimizden mi siz karar verin.
Dönem dönem sivri çıkışlarımız var; birçoğunu artık kanıksadığımız… Çünkü kimin neyi, ne zaman, neden söylediğini ve bu söylemin içinde ne kadar gerçeklik payı olduğu ile olabileceğini kestirebiliyoruz… Kendimizi ve çevremizdekileri daha iyi tanımaya başladık. "Hatalardan ders alma konusundan” uzaklaşarak, "Hata yok, yaşadığımız her şey tecrübedir” gerçeğine daha çok inanıyoruz… "Olmuşla, ölmüşe çare yok”un öğretilmişliği içinde büyüyen ve yetişenler olarak kabul durumumuzun maşallahı var.
***
Cumartesi akşamı Sanayi Sitesinde, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ve Sanayi Sitesi Kooperatifinin iftarı vardı. Koçer ve Çalışkan’ın duyarlılığı ve sosyal etkinliklere ilgisi kendi davetlerinde de hissedildi. Her kesim ve çevreden temsilciler, esnafla iftar açmak için verdikleri iftar davetine iştirak etti.

KOCABAŞ’TAN MESAJ VAR
• Ben bu adamın (SİAD Başkanı Hakan Kocabaş) nezaketini, alakasını, içtenliğini seviyorum… Perşembe günkü köşe yazımla ilgili ilettiği duygu ve düşünceler için de teşekkür ediyorum…

Sayın; Sevginar SALİ UYGUN
17.07.2014 tarihli gazetenizde; son iki yıldır Sanayi Sitelerindeki Esnaflarımız ile Sanayi ve İşadamlarımızın faaliyetlerine ve sorunlarına fazlaca yer verdiğinizden bahis ederek, artık sesimizin daha çok çıktığına dem vuruyorsunuz. Bu sözlerinize kesinlikle katılıyorum.
Kayıtsız kalmamak adına; Gazeteniz ve tüm Silivri Basınına bu hassasiyetleri içinde gönülden teşekkür ediyorum. Türkiye’nin, bölgemizin gelişmesi için; topluca hareket etmenin, birlik olmanın önemini her zaman vurguluyorum. Silivri’de herkes birbiri ile, bölge ile topyekun hareket etmelidir. Bunun içinde ben Silivri SİAD Başkanı olarak gerekli özveriyi göstermeye gayret ediyorum. Biz Dernek olarak tüm Kurumlarımızla, Kuruluşlarımızla, STK’larımız, Basınımız ve Halkımız ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Eleştirmek, köstek olmak yerine; yol göstermek, birlik olmak gerektiğine inanıyorum. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Zaman zaman kullanırım; "El eli yıkar, iki el de yüzü” yüzümüzün temiz olması için toplumun birleşmesi, kaynaşması lazımdır!” sözünü.
Biz bu çabayı göstermeye gayret edeceğiz, bu bizim işimiz değil demeyeceğiz. Elimizden gelen gayret ne ise onu göstermeye çalışacağız. En azından Başkanlığım sırasında bunu yapmaya gayret edeceğim. Sevgiyle yaklaşmak, karşı tarafı anlamaya çalışmak en iyi yaklaşımlardan biri.Şimdiye kadar ki duyarlı destekleriniz için; Gazeteniz çalışanlarına ve tüm Silivri Basın Mensuplarına, şahsınız nezdinde tekrar teşekkür ediyorum. Sağlıklı, mutlu Ramazanlar diliyorum. Saygılarımla.”

*Sevgili Hakan Kocabaş, Adil Sirkecioğlu’nu ağlatmış adamsınız : )) Bu kıymetli satırlar ve düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum ve tekrar en içten duygularımla teşekkürler…
İyi haftalar Silivri...

YORUM YAP