Sevginar Sali

Yeni hafta, eski gündem... 7 Eylül 2015

Yeni bir hafta var önümüzde ama gündeme dair yeni bir şey söylemek çok zor…
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yerel iktidarın/siyasetin tarım versiyonunu keşfetti (en hayırlısı da bu galiba) kendini topraklarımızı korumaya, tarımın gelişimine yönelik mücadeleye verdi. Türkiye genelinde elden giden gidene de bari Silivri’yi savunabildiğimiz kadar koruyalım…
Gerçi Silivri’de de gidenler gidiyor… Ziraat Bankası tadilatı sonrası asılan yeni tabelada TC ibaresinin yerinde yeller esiyor… Fazla geldi Türkiye Cumhuriyeti birilerine, o kadar fazla ki bedelini masum insanların canlarıyla ödemeye bile kayıtsız kalıyorlar; siyasi menfaat beklentisiyle. Maalesef kötü bir haberim var bu zihniyettekilere; seçmen de uyandı artık. İstediği şey ne denli arsız olursa olsun alsa bile oyunu kime vereceği onda saklı.
Diyeceğim şu ki memleketi boşuna harcamayın!
Da kime ne diyoruz ki… Gözünü iktidar hırsı bürüyen siyasetçiden korkacaksınız… Koltuk uğruna gözden çıkaracaklarını yazmaya elim varmıyor, yaşıyoruz zaten en ağrından. Kime yetki verdiğinize dikkat edin, sevgili seçmenler!
Yeni haftaya can sıkıcı konularla girmeyi tercih etmiyorum. Ama hayata öyle umutla bakmamızı sağlayan gelişmeleri büyüteçle arayarak bile bulmak imkânsız hale geliyor zaman zaman. Her gecenin bir karanlığı var tamam, dibe vurmuşken daha fazla batamayız herhalde de yeniden harekete geçmek, akışı tersine çevirmek de öyle kolay değil.
AK Parti’nin yönetimi Ankara’da onaydaymış. Onların derdi bizimkilerin gündemiyle uğraşamayacak kadar yoğun olabilir. AK Parti MKYK belli oldu; dedikodular doğru çıktı… Tülay Kaynarca MKYK’da artık yok.
Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığına Hüseyin Turan’ın getirilme olasılığı değerlendiriliyor AK Parti Kulislerinde. "Yakışmaz” diyenleri garipsiyorum. "Partimin gerekirse çaycısı bile olurum” yaklaşımlarının sözde değil özde görmeyi isterim şahsen. Titre ve egoya takılıp kalan siyasetçi çekilecek dert değil. Kendi kendini zirvelere koyan ve buna kendini bile inandıramazken başkalarını ikna etmeye çalışan insanların durumu; acınacak vaziyetle tarif edilir ancak. İnsan kim ne der, ne düşünürden önce içimden geldiğini, inandığı şeyi yapmalı. Evet, Silivri’nin de AK Parti’nin de Hüseyin Turan döneminde kaybettiği kadar kazandıkları da oldu. Birileri bir şey bekliyorsa, borçlu olduğunu hissediyorsa, gönlünden destek ve hizmet sunmak geliyorsa önce bu partiyi düştüğü yerden bir zahmet kaldırmak adına ellerini taşın altına koysunlar.
***
Eylül meclisinin ilk oturumu için üyeler bugün Özcan Işıklar’ın Başkanlığında toplanacak. Gündem oldukça yoğun, tatil sonrası kolay gelsin!
AK Parti’nin grup sözcüsü Rıfat Kutlu ilk defa meclise ayrıca bir de AK Parti İlçe Başkanı sıfatıyla katılacak… (Metin Karakaş’a benzete benzete geçtiği yollar da aynılaşmaya başladı…) Işıklar’ın, grubunun meclis üyeleri ile Kutlu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak gibi harika bir niyeti var, birkaç hafta önce dillendirdiği bugünlerde şahitlik ederiz muhtemelen bu olaya; Silivri’nin hoşgörüsüne de, Başkan Bey’e de bu nezaket çok yakışır doğrusu. Kutlu’nun payına düşen de güzel bir evsahipliği olur kuşkusuz… İktidar ile muhalefetin, Silivri çıkarları, hizmet ve yatırım beklentileri uğruna işbirliği temel ortak paydamız. Bunda birleşmek zorundayız, diğer her şeyde farklı düşünebiliriz. Değişik düşünceler birbirleriyle rakip olabilir ama asla düşman değildir. Bu konuma onları sokan da buna alkış tutmasa da sessiz kalan da masum değildir. İyi haftalar...

YORUM YAP