XXXXX

Yaya Ve Araç Trafiğinde Sorunların Çözümü Elbirliği İle Hareketten Geçer


Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Solak, Başkan Yardımcısı Zafer Ercan ile birlikte Fevzi Çakmak Caddesi’nde yürütülen düzenleme çalışmalarının bir an önce tamamlaması için büyük bir gayret içerisinde. Önümüzdeki hafta Salı günü caddede devam eden çalışmaların tamamlanması hedefleniyor.
Bu arada caddede yayaları engelleyen dükkanların mallarını kaldırımlarda sergilemesine yönelik uyarılar da tüm yoğunluğu ile devam ediyor. Bölgedeki esnaf yıllardır alıştığı uygulamalara direnme kararlılığında, yasağın herkes tarafından uygulanması, eşit şekilde geçerliliğini gözetiyor. Nitekim caddede bulunan manav zabıtaları ve basını karşısında görünce “Gidin çekebiliyorsanız Şok’u çekin” diye veryansın etti. Kurallar herkes için geçerlidir. Eşit şekilde uygulanması, yaptırım konusunda zabıtanın elini de güçlendirecektir.
Güneşin altında, toz toprağın içinde mal sergileme alışkanlığından esnaflar vazgeçmeli. Hepsi aynı şekilde bu yasağı uymalı ki, kimsenin söyleyecek bir şeyi olmasın. Belki bu konuyla ilgili zabıta ve emniyet, esnaflarla bir toplantı düzenleyip, bu uygulamanın çağdaş kent kriterleri ile yasalar açısından yanlışlığını anlatmayı denemeli.
Herkes biliyor gerçi de, amaç kimsenin canını yakmak veya zarara uğratmak değil. Esnaflar kadar, yayaların da sokaklarda rahatça yürüme hakkı var. Kaldırımlara yığdığınız için kimse ihtiyaç duymadığı malı satın almaya kalkmaz. Daha beter yürüyecek yol bulamayınca kulaklarınızı sevimsiz şekilde çınlatır.
Silivri’nin güzelleşmesi, insanların sokaklarda, trafikte rahat hareketi ilçemiz ekonomisine katkı sunacaktır. Bunun için gösterilen çabalar desteklenmeli, emniyet ve zabıta bu konuda yalnız bırakılmamalı. Bu konuda kararlılık genişleyerek, sürdürülmeli. Hatta örnek işletmeler ödüllendirilebilir. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na da bununla ilgili görev düşüyor.
Cemile Hanım, haberinde E-5 yan yolda bulunan oto galericilerin kaldırımlarda yayaların rahat yürüyebilmesi için açılan koridor uygulaması konusunda yetkilere teşekkür ettiğini belirtince şaşırdım. Vatandaşla her gün tartışmaktan tabii ki daha iyidir.  
Bir kural herkesçe riayet edildiği zaman sıkıntılar asgariye iner. Silivri, insanları için de elbirliği ile bir şeyler yapılacaksa hep birlikte yapalım.
Fen İşleri ile Silivri Emniyeti Trafik Amirliği’nin yollarda araçlar kadar yayalar için de yapılabilecekler üzerinde bu denli hassasiyetle durması taktir edilecek bir durum. Anlayış, çözüm önerileri ve en önemlisi Silivri ve insanları için doğru olanın arkasında durarak birçok sorunumuzun üstesinden tahmin edilenden daha kolay gelebiliriz.

EMNİYETİN CESARETİNİ
ALKIŞLIYORUM
Silivri Emniyeti Çocuk Büro Amirliği dün çok özel bir etkinliğe imza attı. Özel çocuklar ve onların ailelerine yönelik şenliğe katılan, sosyal hayata bir parça daha dahil olmalarına katkı sunanlar, sevinçleri ile mutlu oldu. Zorlu hayatlarına bir günlük de olsa anlamlı bir ışık sunan programı düşünüp, hazırlayan Silivri Emniyeti’ni tebrik ediyorum. Toplumsal huzurun, en hassas noktasına parmak basma cesaretlerini alkışlıyorum.

SİLİVRİ KAYMAKAMLIĞI,
SELİMPAŞA’YA TAŞINIYOR
Aldığım bilgilere göre Silivri Kaymakamlığı’nda uzun süredir çalışmaları yürütülen tadilat çalışmaları bir hafta, 10 gün içinde başlayacak. Kaymakamlık tadilat süresince Selimpaşa’da hizmet verecek.

YORUM YAP