Sevginar Sali

Umudu yaşatmak...

Başımızdaki salgın bir şekilde bizleri sosyal alanlardan geri çekilmeye mecbur bırakırken, üretim süreçlerini yavaşlatırken hayatın devam ettiğine dair inancı diri tutan hareketler ayrı bir kıymete biniyor.
Karantinadan sonra dışarı çıkma yasaklarını bazılarımız hatırladı, kimimiz yeni yeni tecrübe ederken Kale Park gibi sosyalleşme alanlarımızın yenilenmesi, yeni tehditlere karşı daha hazırlıklı olmamız adına çöp konteynerlerinin yer altına alınması tarzında hizmet alışkanlıklarını düzenleyen hizmetlerin aralıksız devam etmesi çok anlamlı.
Şöyle ki hayatın bitmeyeceği yeniden dolu dolu yaşanacağına dair umuda yapılan yatırımlar bunlar…
Bardağa boş tarafından da bakmak mümkün ama bu dönemde dolu yanından değerlendirme yapmayı tercih ediyorum.
Yaşadığımız süreçteki sorumluluğu bir tarafa atıp eksik kaldığı, yetişemediği noktalardan gücümüz yetiyorsa destek vermek yerine bir de eleştirmek bana şu süreçte pek mantıklı gelmiyor, kaldı ki faydası olduğuna da inanmıyorum.
Siyasi kaygıların epey azaldığı ama kabul edelim ki halen konuların yön kazanması pozisyonunda belirleyici olduğu aşamada toplum sağlığı ve yararını her şeyin üstünde tutmamız gerektiğini tartışamayız bile.
Oluşturulan sosyal devlet algısı mı güçlü biz mi daha önce böyle bir afet yaşamadığımız için bunun farkına varamadık bilmiyorum… Güç olan bugünümüzün yarını daha kolay olmayacağı hatta zorlanacağının da hepimiz farkındayız.
Herkes üzerine düşen özveride bulunursa ve anlayış ile hareket edersek, kandırmacalar ve küçük hesaplar peşine düşmezsek bizi öldürmeyen acının nasıl daha güçlü yapacağını görecek, hissedeceğiz…

HATIRLATMA
17 Nisan Cuma günü saat 24.00'dan itibaren 19 Nisan Pazar günü saat 24.00'a kadar yine dışarı çıkma yasağımız var hatırlatmış olalım. Acil işlerinizi yine de Cuma'ya bırakmayın bugünden halledin imkanınız varsa…

TEŞEKKÜRLER
5000. sayımız ile ilgili tüm güzel dilekleriniz için sonsuz teşekkürler. İnşallah sağlıklı ve mutlu günlerde, nice ortak başarıya şahitlik ederek bizler sizleri takip ettiğimiz gibi sizlerin de gözü kulağı Hürhaber'de olmaya devam eder…

GÜNÜN SÖZÜ
“Bedeninizdeki kronik ağrı, hastalık, rahatsızlık veya eski yaralar gerçekte bedeninizde değildir, bunlar zihninizdedir.
Her yıl bedeninizdeki atomların %98′i ‘yeni' atomlar ile yer değiştiriyor. Siz sürekli olarak ölüyor ve yeniden doğuyorsunuz ve de atomik ve moleküler seviyelerde dönüşüyorsunuz. Her üç günde bir yeni bir mide zarına sahip oluyorsunuz, her ay yeni deriniz oluyor, her üç ayda bir yeni bir iskelete sahip oluyorsunuz. Ve her yıl neredeyse tamamıyla yeni bir bedene sahip oluyorsunuz.”
• Mucizelerin Ötesini Yaşamak; Deepak Chopra & Wayne Dyer

YORUM YAP