Sevginar Sali

Tiyatro aslında hayatın kendisidir...

“Tiyatro; bir arada yaşayan insanların birlikte güldüğü, birlikte ağladığı, hep birlikte düşündüğü tiyatro salonları, aslında hayatın kendisidir. Tiyatro; kadim kültürümüzün yaşadığı, yarına olan umudumuzun, geçmişe olan bağımızı, geleceğe inancımızı, ısrarımızı aslında bir şehirde tiyatro varsa orada herkes sahnedir. Orada herkesin de bir rolü vardır. Silivri'de sahneye her gün koyacağımız eserimiz, büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin ve onun kurucusunun mazlum devletlere ilham veren eseridir. “Benim en büyük eserim” dediği demokratik, laik, çağdaş bir eseri burada her gün sahnelenecek. Eserin adı Türkiye Cumhuriyeti olacaktır. Bizler de bu eserde onu savunan koruyan vatandaşlar olarak rol alacağız. Barış, adalet, eşitlik, insanca yaşam adına sonsuza dek bu rolü oynayacağız. Mustafa Kemal'in eserini sonsuza dek yaşatacağız.”
İmza Özcan Işıklar…
Silivri Belediyesi Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi'nin açılışı vardı Çarşamba akşamı… İtiraf ediyorum ‘Salonu görür, ortama bakar kaçarım…' diye hain düşünceler vardı aklımda…
Gidemedim…
Büyülü bir mekan, şahane bir programdı. Işıklar'ı ilk kez konuşmasını okurken izleme tecrübesi de harikaydı… Topluluklara konuşma yapma özürlüsü olarak, her zaman anlayışla karşılıyorum sonu gelmeyen cümleleri ve birbirinin içine geçen ifade etmek istediklerini ama dünkü konuşmanın giriş kısmı ayakta alkışlanacak nitelikteydi… (Konu hakkında değişik tahminlerime geçit verme ihtiyacı hissetmiyorum şu aralar : )
Tiyatro salonunun büyüsü bile farklı… İstanbul Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası beklentilerimin çok üstünde bir performans sergiledi. Onlar da bu İstanbul'dan ırak kasabada bu denli ilgi ve coşkuya şaşırdı zaten.
Işıklar, tiyatro salonu yatırımıyla dilediği kadar övünebilir. Hepimizden daha çabuk sıkılacağı için yeni projeler aklında kırk tilki modunda çoktan dolaşmaya başlamıştır. Birçok girişim, bir kısmında iyi sonuçlar ve azında elle tutulur sonuçlar en çok emek sarf edene de iyi gelmiştir.
Salonda 50 yaş üstü ve 20 yaş altı ağırlığı görünce aradaki kayıp kuşak aklıma takıldı…
Silivri'ye bu güzel yatırımı kazandıran herkesten Allah razı olsun…

MUHALEFET MÜDAHALESİ
AK Parti kanadının dünkü toplantıdaki tutumu etik siyaset adına umudumu tazeledi. Gözdağı ve göndermeler vardı pek tabi ama edep sınırı zorlanmadı. Kutlu, giderek daha rahat ve hoşgörü çerçevesini genişleterek duruşunu yansıtmakta. Siyasetin kimyasını mı çözdü, iletişim becerisi mi gelişti? İkisi de olabilir. Basın da zaten üzerine fazla gitmedi. Basın toplantısı düzenleme cesareti gösteren, ender siyasetçisine gerekli hürmeti sundu : )
Aynı hedefi tarif edenlerin farklı yollar izlemelerinde bir sakınca yok bence… Silivri'nin huzurunu kaçırmayın, refahını yükseltin, Silivrililerin yaşam kalitesini arttırın daha ne isteriz : )

GÜNÜN SÖZÜ
''Kim bir ayıp örterse, diri diri kuma gömülen kız çocuğunu kurtarmış gibi sevap alır,
Kim arkadaşının ayıbını örterse Allah da kıyamet günü onun ayıbını örter.
Kim ki Müslüman kardeşinin ayıbını açığa vurursa, Allah da onun ayıbını açığa vurur, hatta evinde bile onu rezil eder.''
* Hz.Muhammed (s.a.v.)

YORUM YAP