“Silivri her şeyin en iyisini hak ediyor; kısır çekişmeleri değil”

“Silivri her şeyin en iyisini hak ediyor; kısır çekişmeleri değil”

30.04.2016 14:30:42

Silivri'nin ortak payda olması gerektiğini vurgulayan Kutlu, AK Parti olarak İBB ve Hükümet nazarında takibini yaptıkları projelere ilişkin son durumu dün düzenlediği toplantıda değerlendirdi.
Kutlu'nun çalışma müjdeleri şöyle:

YOL ÇALIŞMALARI
“Doğalgaz hizmeti büyük ölçüde bütün mahallelerimize ulaştı. Her yerde de asfalt ile ilgili çalışma var. İBB sorumluluğunda olan mahalle yollarının %80-90'ında kaliteli asfalt hizmeti gerçekleştirildi. Fener-Kurfallı-Bekirli-Sinekli hattında çalışmalar ilerliyor.
Silivri Belediyesi asfalt konusunda ne yaptı bilmiyoruz. Faaliyet raporunda yapılan çalışmaların ayrıntılı olarak ifade edilmesini biraz da takip açısından istedik açıkçası. İBB tarafından ilçemize 5 Milyon TL değerinde asfalt yardımı yapıldı biliyorsunuz. İhtiyaçların aciliyetine göre yollar konusunda takibimizi sürdürüyoruz.

ARITMALAR VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI
Biyolojik arıtmalar konusunda yavaş yavaş sona doğru geliniyor. Arıtıcıların faaliyete geçmesiyle içme suyu kalitesinde ve alt yapı sorunlarında (Cumhuriyet ve Mimar Sinan Mahallesindeki kot farkı) da iyileşme meydana gelecek kuşkusuz. İki yıl içinde doğanın kendini temizleme süreci var. Bu zamanın ardından Silivri denizi tertemiz olacak.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE YER TAHSİSİ
Kültür Merkezi yeri Emniyete tahsis edildi Başkan Bey çıktı, “Biz kültür merkezi yapacaktık” diyor. Yedi yıldır AK Parti olarak Kültür Merkezi yatırımının aciliyetini her fırsatta gündeme getirdik. 5 yıllık tahsis sürecinde yapılmadı, yapmaya yanaşılmadı bile. İnşallah Silivri Emniyetine yeni yerinde çok güzel bir hizmet binası kazandıracağız.

SGK HİZMET BİNASI
SGK Müdürlüğünün bina yapımına başlanıyor. Yer teslimi yapıldı. Yer altı otoparkı ve beş katlı bina inşa edilecek. Bölgenin otopark sorunu da bu yatırımın ardından hafifler tahminimizce.

SELİMPAŞA BATTI
ÇIKTI PROJESİ
Selimpaşa'nın battı çıktı yatırımının avam projesi çizildi, müteahhit firmaya teslim edildi.

SİLİVRİ LİSESİ YIKILIP
YENİDEN YAPILACAK
Silivri Lisesinin yeni bina inşaatı da okulların kapanmasıyla start alacak. 1,5 yılda tamamlanması bekleniyor. Mimari estetiğe sahip çok güzel bir lise binası yapılacak.
Alt yapı ihale süreçleri devam eden Cumhuriyet ve Fatih mahallelerimizde çalışmalar devam ediyor. Özellikle Fatih'te güçlükle yapılıyor, müteahhit firmamızın çok ciddi bir çabası var.

BOĞLUCA'DA SON DURUM
Boğluca deresi ile alakalı Anıtlar Kurulunda (İBB ve Silivri Belediyesi temsilcilerinin de katıldığı) 7 Nisan 2016 tarihinde yapılan çalışma toplantısında sürecin ne şekilde hızlandırılacağı değerlendirildi. Aslında tüm bu çalışmalar ışığında şunu söyleyebiliriz ‘İBB Silivri'yi cezalandırıyor' iddiası son derece boş ve bizleri yıpratmaya yönelik çabadan başka bir şey değil. Dere projesinde yaklaşma mesafesi 10 metre olarak dikkate alınıp köprünün ayaklarının tam olarak dışarıya çıkartılıyor ve balçık temizleniyor. Daha sonra Kara Yollarının hazırlayacağı rolevi projesiyle Anıtlar Kurulu hızlı bir şekilde onay sürecini işletecek.

ÇARŞIYA İSKİ VE İGDAŞ FATURA ÖDEME MERKEZİLERİ

İGDAŞ ve İSKİ'nin merkezden uzak bölgelere taşınmasının yarattığı sıkıntı İSMEK Binasında vezne açılarak telafi ediliyor. İBB Meclis Üyemiz Tamer Şişman'ın bu konudaki gayretlerini belirtmeliyim. İSKİ'nin fatura ödeme merkezi açılışı ile alakalı mutabakata varıldı İGDAŞ da yakında kesinlik kazanır.

SPOR YATIRIMLARI
Geçtiğimiz günler İstanbul Gençlik ve Spor Müdürümüz Silivri'ye geldi. Silivri Stadı skorbord tabelası yönünde kaydırılacak, kapalı spor salonu ve Silirvispor yönetim binası yıkılıp tekrardan yapılacak. Yönetim binası ve olimpik havuz yapılacak. Tribünlerin yenilenmesi çalışmaları gerçekleştirilecek.
Gümüşyaka futbol sahasında zemin iyileştirme çalışması yapılacak ve 500 kişilik tribün kazandırılacak.
Alibey Mahallesinde, Cumhuriyet Parkı arka tarafında bulunan kapalı spor salonu sağ ve soluna iki tenis kortu sahası kazandırılacak” diyen Kutlu, Silivri'nin ortak payda olduğunu belirtti.

“SİLİVRİ MENFAATLERİNİ KORUMAK İÇİNMÜCADELEMİZ SÜRECEK”
“Her şeyimiz farklı olabilir. Silivri'nin menfaati için birlikte sonuna kadar mücadele etmeliyiz. CHP'de biliyorsunuz Ankara'da bir Atatürk portresi indirildi 4 ay onu tartışmaya kitlendiler. Aynı zihniyetin temsilcisi de Silivri'de iktidar. Zaten bir hizmet üretemiyordu şimdi bir de anons davasının peşine düşüldü. Arkadaşlar bununla uğraşırken biz gidilmeyen mahalle bırakmadık.
Karış karış Silivri'yi dolaşarak hizmet peşindeyiz. Silivri her şeyin en iyisine layık ve daha fazlasını hak ediyor; kısır çekişmeleri değil. Silivri'nin menfaatlerini kollamak ve korumak adına İBB ve Hükümetimize sonuna kadar güveniyoruz” diyen Kutlu, basın toplantılarında medya mensuplarıyla düzenli olarak bir araya gelen tek parti olduklarını da vurguladı. Toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

Sevginar SALİ

YORUM YAP