Sevginar Sali

Tatlı sert

Silivri Belediye meclisinin Eylül oturumunu özetlemek gerekirse ‘tatlı sert' tam olarak durumu anlatıyor.
CHP'nin köy ziyaretlerinin vatandaş beklentilerinin karşılanması ve hizmet akışı yönündeki yararı mecliste de kendini hissettirdi. Süheyl Kırkıcı dışında sanki kimse hatırlamak istemiyor gibi ama Seymen'e örnek köy projesi çok büyük hak… Silivri'ye kadar gelen kokunun kaynağında yaşam ve her Allah'ın günü gelip giden 750-1000 arası çöp kamyonu düşünülürse İBB Seymen'in yollarına asfalt değil altın dökse anca bölge halkının zararı telafi edilir.
***
Alipaşa için muhtar bey'in dile getirdiği çarşı düzenleme modelini hayata geçirmek de meclisteki tüm partilerimizin elinin güçlü olduğu yerlere takibini gerektiriyor.
Öneriyi CHP gidip dinlemiş olabilir de söz konusu hizmetler bölge halkımıza yapılacak altını özellikle çizmek lazım.
***
“Ağlamayan bebeğe süt vermezler” diyordu Hüseyin Turan bir zamanlar Hükümet ve İBB yatırımları ile Silivri'yi tanıştırırken. AK Parti'nin en güçlü iktidar döneminde ayrıca da İBB ve ilçe belediyesi aynı siyasi anlayıştayken. Şimdi hadi ittifak var diyelim ama İBB'de aynılık yok. Evet, Ekrem İmamoğlu'nun tarzı çok başka. Ama Topbaş hiçbir döneminde Silivri'den beklediği seçmen desteği bulamadığı gibi ilçe olarak hep delikli kuruşluk hizmetini görmediklerimizi destekledik karşısında. İmamoğlu bu açıdan da şapkasını öne koyup düşünmeli %62 desteği! İkinci seçimi öncesinde Silivri'ye tekrar geldiğinde “Seçilen başkanla uyumlu çalışacağız” söyleminin ilçemizdeki oylarının artışına etkisi olduğunu iddia edebilirim. İBB Başkanının Silivri'ye yapılacakları engellemek gibi bir durumu kesinlikle yok, olmasını gerektirecek hiçbir sebep de yok! Ama iş takibi bambaşka bir şey. Siyasiler hizmet aşkıyla yandıkça, bürokratların kendilerine iş çıkmaması için ya da başkaca kaprisleriyle nelere kalkışabileceğini anlatmaya bu sütün yetmez. Bu bürokratların kaprislerini ilçe bazında düşünün, İBB ve Hükümet nezdindekileri hesap edin…
Yani iyi niyet önemli ama yeterli olmadığı da aşikar. Takip ve bunda ısrarlı olup vazgeçmemek başarının belirleyici unsuru.
Yeni Başkanımızın ‘ağlamaklı' bir tarzı yok güzelce konuşuyor olmadı yeri geliyor aba altından sopayı sallıyor ya da ültimatomunu ulu orta dillendiriyor. Tuttuğunu ‘koparmadan' bırakmıyor. Farklılıkları şans eseri gücünü pekiştiriyor pekiştirmesine de hangi kozu nerede, ne zaman, nasıl kullanacağını da biliyor.
Yılmaz, “Ben İmamoğlu için bir şansım” diyor, CHP'liler “İmamoğlu sizin için şans”a çeviriyor işi…
Bence bu konuda tartışmaya gerek yok! Silivri tartışmasız olarak; hizmet ve yatırımlar konusunda en şanslı dönemini yaşıyor ve buna Volkan Yılmaz ne kadar Başkanlık ederse etsin ortak çaba ve gayretle ancak durum daha da güzelleşir…
Hizmette yarışan siyasetçiler dönemine kimin ne kadar katkı sunduğunun hakemi halktır. Siyasetteki yükseliş ve düşüşler de onun iradesine bağlıysa herkes rahat olsun, tüm emekler hak ettiği değeri yeri ve vakti gelince mutlaka bulacaktır.

YORUM YAP