CHP’nin meclis gündemi

CHP’nin meclis gündemi

8.09.2020 11:57:37

CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, Silivri Belediyesi Eylül ayı Meclis oturumunda önemli günler ve olaylara değinmenin dışında ilçemiz ile alakalı özel bir parantez açtı.

CHP Grubu adına Silivri Belediye Meclisinde konuşan Süheyl Kırkıcı'nın Seymen'e Örnek Köy Projesi dışında değindiği birkaç husus daha yer aldı.

İşte Kırkıcı'nın aylık değerlendirmesinde gündeme taşıdığı diğer konular:

ALİPAŞALILARIN KÖY MEYDANI VE SOSYAL DONATI ALANI TALEPLERİ

“Alipaşa'da yaptığımız görüşmelerde köy meydanında anaokulunun bulunduğu bir yer var. Başkanım sanırım size de iletilmiş. Bu yıllardır aslında sorun. Alipaşa'da bir köy meydanı veya sosyal donatı alanı yok. Anaokulu da önemli ama eğer Milli Eğitim Bakanlığı ile yapacağımız görüşmelerle eğer bunu okulla birleştirebilirsek veya bunu bir takasla kaydırabilirsek o alanın köye kavuşturulması çok güzel bir çalışma olacağını düşünmekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapacağınız görüşmelerde bu konuda baskı yapmanızı isteriz.

“BUNLARA GEREK YOK”

Geçen haftalarda üst geçitle ilgili tuhaf bir polemik yaşandı. Bizim hiçbir beyanatımızın olmamasına  rağmen sanki Karayollarının bunu engellediği bizim tarafımızdan konuşulmuş gibi AK Partili bir arkadaşımız bunu bir basın açıklamasıyla dillendirdi. Aslında bunlara gerek yok. Birbirimizle çok kolay iletişim kurabiliriz. Böyle bir düşüncemizin olmamasına rağmen ifade edilmesi doğru değil. Bu hem bürokrasiyi zorlaştırır, hem halkımızın moralini bozar. Bu tür şeylerde özellikle daha dikkatli olunmasını rica ediyoruz.

“BİZİM DURUŞUMUZDA DEĞİŞİKLİK YOK, SESSİZ KALANLAR KENDİNİ SORGULASIN”

Danamandıra Göleti ile ilgili bir açıklamanız oldu. Esenyurt Belediyesine tahsisinin yapılmasından bu güne kadar bunu sürekli talep eden Silivri Belediyesinin işletmeciliğini yapması gerektiğini ifade eden bir duruşumuz var. Bunda bir değişiklik yok. Bu gayet adil bir bakış açısı. Ancak o zaman sessiz kalan arkadaşlarımız şu an hala aramızda oturuyorlar. O zaman da Silivri Belediyesinin sahasında olan bu yerin başka bir ilçenin yönetimine devredilmesine ses çıkarmayan arkadaşların kendilerini sorgulamalarını talep ediyorum.

KALE PARK HAYIRLI OLSUN

Kale Parkımız açıldı. Hayırlısı olsun. Daha önce iki defa restore edildi ve halkın beğenisine sunulmuştu. Ancak koruma konusunda sıkıntılar yaşanmıştı. Tekrar yaşanmasın diye Belediyemizin ciddi bir çaba içerisinde olacağını tahmin ediyorum.

13 KÖYÜN ORTAK TALEBİ; HAYVAN PAZARI

Köy gezilerimizde önemli bir bulguya daha ulaştık. Bizden talep edilen, özellikle hayvancılıkla ilişkili yaklaşık 13 köyün ortak talebi olarak merkezi bir konumda; samanlık, karantina, misafir yemekhanesi, gübre toplama, veterinerlik olmak üzere büyük ve küçük baş hayvan pazarı kurulması ile ilgili çalışma başlatılması. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız ilgili birimlerin yetkilileriyle geçen hafta görüştü. Bunun ilçemize kazandırılması konusunda Silivri Belediye Başkanımızın da bir çaba içinde olduğunu biliyorum. Bu çabanın yoğunlaşmasını özellikle talep ediyoruz.

GÜLER'E BAŞSAĞLIĞI

Filiz Güler arkadaşımızın babası vefat etti. Grubumuz adına kendisine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. İnsanların yaşamında özel şahsiyetler kaybedildiğinde yaşam hakikaten daha farklı bir anlama giriyor. Üzüntüsünü paylaştığımızı ifade ederek sözlerimi noktalıyorum.

Meclis  toplantımızın Silivri'ye hayırlı olmasını diliyorum.”

 

 

YORUM YAP