Sevginar Sali

Siz ne güzel insanlarsınız...


Ne hafta sonuydu… Bir güneş açtı gökyüzü, bir kapkara bulutlarla kaplandı ve yoğun yağışa adeta teslim olduk…
Cumartesi mesaisine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinde kuruluş yıldönümü ve derneğe kazandırılan yerin kutlaması ile başladık. Şule ve Adem Ünal çiftinin önemli katkılarıyla Silivri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin artık ferah, hoş bir merkezi var. Ünal çifti bununla da yetinmedi Mübeccel Hoca’nın Başkan Işıklar’a kız yurdu konusunda yenilediği talebin bir an önce kazandırılması ile ilgili önemli bir adım attı. Adem Bey, "Başkan yer verirse, yurdu yapmayı kabul ediyorum” dedi. Başkan tabi ki yer verir! Böyle güzel bir amaca hizmet edecek kararı yerel yönetim ertelemeden, zaman kaybetmeden bir an önce hayata geçirerek kendi üzerlerine düşeni yapar. Adem Bey de inşaat konusunu üstlendi… Ben bu işi bitti sayıyorum!
Hayırseverler konusunda Silivri’nin çok şanslı olduğunu düşünmeme yol açan isimlerden oldu Ünal çifti de… Hani dünya her geçen günle birlikte ne kadar kötü bir yer olma konusunda vites arttırsa da umudumuzu yitirdiğimiz karanlıkları ateş böceği gibi aydınlatan düşüncelerin ve insanların varlığı paha biçilmez!
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin Türkiye ve Silivri’de yaşamasına yol açan herkesi kutluyor, emeklerinin karşılığını bulduğu ve güçlerine güç katıldığı süreçler diliyorum… Türkan Saylan şahsında verilen mücadele ve sergilenen ilkeli duruşa hayran kalmamak ve alkışlamamak mümkün değil… İyi ki varsınız, hep var olun!

IŞIKLAR, ÇOK KARARLI
Ve Cumartesi ikinci durak; Mall of İstanbul, bölgemiz başarılı iş adamlarından İlker Koyuncuoğlu’nun mücevherat sektörüne adım attığı Storks Pırlanta’nın açılışı… Ticaretten çok siyaset ve ülke meselelerinin konuşulduğunu belirtmeme gerek var mı : ) Silivri’nin dışında gerçekten çok farklı bir dünya var. Silivrililer olarak bizler de buralara gittiğimizde ancak farkı anlayabiliyoruz sanıyorum. Silivri ailemiz, kendi kanatlarıyla uçmak üzere yuvadan ayrılanların hissiyatını öne alın birazcık… Buradan bakınca gördüklerimiz, dışarıdan gördüklerimizle aynı değil… Mall Of İstanbul’un yöneticisi beyefendi ayaküstü Özcan Işıklar’a, Silivri’ye de bu tarz bir AVM kazandırma teklifini yapmış; dönüş yolunda Başkan bey paylaştı… Tabi hiç sıcak bakmadığı yorumu ile birlikte… O ısrarla ve kararlılıkla; Gondol Kuruyemiş binası ile New Center’in yıkılması, cami önünde tescilli olmayan iş yerlerinin Sütlü Pastanesi hizasına yerleştirilmesi ile doğacak meydanın hayalini kuruyor… Çok da ciddi… "Nasıl yıkacaksınız o kadar yeri?” diye sorma gafletinde bulundum: "İşte bunun için Sevginar hanımı seçmiyorlar belediye başkanı, Özcan Işıklar’ı seçiyorlar” diye yanıt verdi… Silviya Oteli ve PTT binasını nasıl yıktığını hatırlattı… Yıkım faaliyetlerinde Başkan Bey’in referansları güçlü, hafızam hemen tazelendi… Çarşı Meydanı ile sahili birleştirdiğinde İlker Koyuncuoğlu’nun pırlanta mağazasını Mall Of İstanbul yerine burada oluşturulacak alışveriş noktalarından birine açacağı varsayımını da ekledi… Koyuncuoğlu, pırlanta mağazasını her yere açar da orada sattıklarını alacak müşteri potansiyelinin varlığı da çok önemli hatırlatması benden… Bizi belediye başkanı seçmiyorlar ama : )) Bir de tabi aday olmak var! Olmak lazım, her halde, seçilmediğimizden emin olmak için : ))

Şaka bir yana; Nikah ve Sergi Salonu restorasyonundan sonra diğer iki binanın da restore edilebileceğine dair inanç var… Beş yılın sonunda çarşı ile sahili birleştirme projesini hayata geçiren Işıklar’ı tutabilene aşk olsun… Böyle de tutulmuyor gerçi : )) "2019’da yine adaysınız” muhabbetine geldik sohbet ederken; (nasıl geldik onu tam hatırlamıyorum şimdi) "En azından ben her seçimde, her yere aday olmuyorum sadece belediye başkanlığına” yanıtından herkes istediğini anlasın : ))
Yusuf Eker de yanımızda "AK Parti ilçe başkanı, düzenlediği basın toplantısında seçim vaatlerinizin sıkı takipçisi olacağını beyan etti” hatırlatmasını yaptı. Işıklar, önce "Sadece takip etmesin destek de versin” dedi sonra vazgeçti: "Gölge etmesinler başka ihsan istemez”e getirdi…
Özcan Işıklar’ın ikinci dönem projelerini hayata güzel güzel geçirdiği ve İlker Koyuncuoğlu’nun da batma riskini taşımadan bir pırlanta mağazasını da Silivri’ye açtığı günleri görmemiz dileğiyle… Çok içten istiyorum bunu… ‘Kendim için de bir dilekte bulanayım mı’ diye aklımdan geçirmiyor değilim ama yazmaktan vazgeçiyorum; abartmayayım… Başkanımız, arkadaşlarımız iyi olsun biz bunlarla da mutlu olmasını biliriz : ))

Ve üçüncü durak; Ortaköy Börek Festivali… Yağmur mu yedik, börek mi? Daha çok ilkinden sayın… Berekettir deyip, rıza gösterelim… Ama ıslandık ve üşüdük… Festival etkinliğinde görevli olan arkadaşların emeğine çabalarına sağlık, olduğu kadar/olmadığı keder : (

Aralarda gazeteyi uğrayıp haber yazdım bir de ama onları okuyorsunuz zaten…

Son durak Emine ve Alper Eren çiftinin düğünü… Ömür boyu mutluluklar… Birbirinizin yüzünü hep güldürün, yüreğinizdeki aşk daima tazelenmek için sebepler bulsun…

Çok güzel bir olayla bitirdim haftanın ilk köşesini… Herkese muhteşem bir hafta diliyorum… Nasıl olacağını bilmiyorum onu da siz düşünüp, gerçekleştirin : )))


YORUM YAP