Sevginar Sali

SİLİVRİ'NİN HOŞGÖRÜSÜ - 6 Ekim 2015

Özcan Işıklar, Rıfat Kutlu AK Parti İlçe Başkanlığına atandığından bu yana planladığı ziyareti dün gerçekleştirdi. CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile Kutlu Başkana hayırlı olsun ziyaret programı hayata geçti. Hayırlı olsun ziyareti bir yana bunun dört haftadan az süre kalan genel seçimler öncesinde güzel bir toplumsal ve siyasi nezaket mesajı olduğunu düşünüyorum.
Fikirler ayrışabilir, düşünceler de değişik yönde seyir izleyebilir yine de yüz yüze gelip bunları konuşacak mesafemizi yitirmemeliyiz. Nitekim Silivri’de bu hoşgörü kültürüne katkı sunan herkese ilçe sakinleri olarak teşekkür borçluyuz. Kendi adıma teşekkür ederim…
***
7 Haziran seçimlerinin ardından, kısa bir süre içinde yeni bir seçim partilerin seçim vaatlerinin aynılaşmasına yol açtı. Nasıl bir seçim kampanyası izleneceği konusunda kafaların karışık olduğu da hissedilmiyor değil. CHP’nin 7 Haziran’da halka anlatamadığı seçim vaatlerinin AK Parti tarafından kapsamlı bir değerlendirilmeye tutulduğu anlaşılıyor. AK Parti üst üste aldığı seçim galibiyetlerinden sonra seçim işlerine pek asılmamaya başlamıştı. Şimdi derslerine iyi çalışarak tek başına iktidar için bütünleme sınavını verme konusunda kararlılık içinde oldukları anlaşılıyor. Bence HDP ve MHP’nin aksine CHP ile AK Parti oylarında bir artış olacak. Öyle ahım şahım bir şey değil ama kıpırdanma mümkün. AK Parti adına tek başına iktidar ihtimali ikinci seçimde daha da düşük olasılık gibi duruyor. Siyasette bir gün çok uzun, dört hafta çok kısa olarak algılanabilir… Seçimin tekrarlanması AK Parti’nin (Tayyip Erdoğan’ın daha doğrusu) kurmamak için direndiği CHP ile koalisyon hükümetine götürebilir Türkiye’yi… Her şerde bir hayır vardır dedikleri gibi bir şey düşünün işte…
AK Parti Milletvekili Adayı Nurettin Nebati’nin, 1 Kasım’da AK Parti tek başına iktidara gelmezse Türkiye’nin asıl kaybeden olacağı söylemi çok iddialı… Bence gelirse nasıl bir kazanım sağlanacağı üzerinden siyaset yapması daha doğru olan. Korku ve endişe uyandıran siyasetin prim yaptığı dönemler ve rejimler demokrasi ile tanımlanmıyor.
Silivri de Türkiye’nin ufak bir yansıması… Tüm olumsuzluklar üst üste geldiğinde bile umut edebilecek bir şeyler bulabilme yeteneğimiz vatandaş olarak şahane…  Siyasetçiler kıymetimizi bilsin!
1 Kasım seçimlerinin Türkiye’ye özlediği huzuru ve hak ettiği bereketi getirmesine çok ihtiyacımız var. Hangi partinin kaç milletvekili çıkardığı veya hangi siyasetçinin kime kapak yaptığı ile milletçe ilgilenmiyoruz, mevzunun müdahilleri bunun farkına varsın. Dış güçler yeterince canımızı okuyor, içte birlik olmazsak en taze örneği Suriye’nin akıbetini izleriz. Onlar Türkiye’ye kaçtı sığındı, biz nereye gideceğiz öyle bir durumda Allah korusun iyi düşünün…
Hak, hukuk ve devletin bekası için mücadele verenler başkalarının özgürlükleri ve yaşam hakkı sınırlarını görmezden gelemez.
İnşallah her şey daha iyi olur ama bunun için hepimizin belli hassasiyetler çerçevesinde mücadele etmesi lazım. Vatan yangın yeriyken duyarsız kalmamalıyız.

YORUM YAP