Adil Sirkecioğlu

SİLİVRİ’NİN FIRSATI, VEFA


2004 seçimlerinden sonra Kandemir "Hesap hatası yaptık” demişti. Hem gülmüş, hem de kabul etmiştim. Gülme komşuna gelir başına misali sonraki seçimlerde AK Parti sürekli hesap hatası yaptı. Rakiplerin hatasıyla %35’le seçim kazanılınca, % 40’la çok daha rahat kazanılır hesabı tutmadı. 2009 ve 2014 seçimlerinde yanlış tercih ve stratejiler neticesinde Silivri Belediyesi Işıklar’a altın tepsi içinde ikram edildi. Işıklar’ın hakkını yememek lazım; AK Parti temsilcilerinin hesap hatalarından da, aymazlıklarından da faydalanmasını çok iyi bildi.
2004 sonrasında iktidar tarafından gereken her şey yapıldı kanaatindeyim. 2009 ve 2014 seçimlerinden sonra Silivri gözden düştü. Ne iktidar ne de muhalefet kıymetini bilmedi. "CHP nasıl bilecek?” diyebilirsiniz. Fazla bir hizmet beklenmiyordu kabul ama nur topu gibi bir muhalefeti Işıklar’ın kucağına vermenin de anlamı yoktu. Başkan içteki muhalefetle uğraşmaktan hizmet yapamayacağı gibi rakibiyle yarışta da geri kalacak. Kızılacak ama dışarıdan gözüken manzara bu. Neyse asıl konumuz bu değil. İleride yazmak için bol bol vaktimiz olacak.
2009 ve 2014 seçimlerinde AK Parti Silivri’de alması gereken oyun tamamını alamadı. AK Parti karşıtlığının etkisi kadar yanlış tercihler ve şımarıklıkta belirleyici oldu. Sen ben hesapları ve temsil noktasındakilerin kendilerine çalışır görüntüsü AK Partililerin oyunun yönünü değiştirdi. Bir ay sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu tür konular önem arz etmeyecek. AK Parti tabanı kenetlenecek ve kendine yakışan bir sonucu alacak. CHP ve MHP yöneticileri çalışır gibi gözükseler de gönülden olmayan yapay sohbetler gönüllerde yer edemeyecek. Yüzde veremeyeceğim, vermek istemiyorum fakat sonucun AK Partilileri sevindirdiği kadar diğerlerini fazla üzmeyeceğini düşünüyorum. Sonuçta liderlerinin hesap hatası ve ötesi konuşulmaya başlanacak.
***
Silivri AK Parti’de SKM Başkanı olarak görevlendirilen Emrah Maşalacı doğru tercih. Babasının olumsuzluklarını bünyesinde törpülemiş gözüken Maşalacı herkesle çalışabilecek, her gönüle girebilecek kapasitede ve yetenekte. Başarıya susamış bir taban dinamiğinin mevcudiyeti en büyük avantajı olacaktır. İlk defa bu seçimde ben değil biz olacak AK Partililerin netice almalarının önünde hiçbir engel yok. Yeter ki ben dedikleri konusunda sicili bozuk olanlar bir adım geride durmasını bilsin. "Filanca abi için buradayım” diyenlerin tahribatı bu seçimle giderilmiş olacak. Eski yaraları ben de daha fazla kaşımayacağım.
Son seçimde Erdoğan sevdasıyla sahile koşanların oylarının alınamaması taşıma kalabalık iddialarını haklı çıkardı. Gözden düşen Silivri için öyle bir miting tekrar yapılmayacağını herkes biliyor. Zamanda, zeminde müsait değil. İki saat içinde sahile akın eden gönülverenlerin çabaları Erdoğan’ında, Silivri’nin de yüzünü ağartacaktır. Silivri ve AK Parti ayağına gelen bu fırsatı çok iyi değerlendirecektir. Dip yapmış moral çöküntüsünün normal değerlere ulaşması, gelecek için olumlu sinyaller alınması için gerekli ve şart olmuştur. Silivri mevcut yapısıyla bunları gerçekleştirecek güç ve inanca sahiptir. Yeter ki geçmişteki başarısızlıkta payı ve vebali olanlar gölge yapmasınlar.
Bu duygu ve düşüncelerle Pazar akşamı vefa iftarına katıldım. Vefasızlığa alışmış olanların, vefaya inancı zayıfladığı için katılım zayıf oldu. İl Başkanlığı formatının tam olarak uygulanmaya çalışılması büyük sıkıntı veriyor. Namaz için ayrılmak zorunda bulunduğu ortamda il başkanının görüntülü sunumu, yetmezmiş gibi kimsenin tanımadığı il sorumlusunun heyecanlı konuşması alanın boşalmasına neden oldu. Milletvekilinin konuşması sırasında STK temsilcilerinden oluşan elli kişilik bir kesim kalmıştı. CHP ve belediye iftarlarında bile sofra duası yapılırken, İBB iftarında duanın yerini fuzuli konuşmalar aldı. Silivri’yi İstanbul’un diğer ilçeleriyle bir tutan zihniyet yapısının Silivri’ye faydası olmaz. Silivri’deki çalışma şekli, program formatı Silivrililere bırakılmalı.
Fırsatı tepmeden vefalı kalın.

YORUM YAP