Sevginar Sali

Neyin telaşı bu?


Gümüşyaka’da 5 yıl önce TAVAK üniversitesine tahsis edilen yere ilişkin kararın iptal edilerek, Aydın Üniversitesine tahsis edilmesi Temmuz meclisinin gündem maddeleri arasında yer aldı. Karar sadece muhalefeti hareketlendirmedi, TAVAK Üniversite yetkilileri de "Nereden çıktı bu, biz inşaata başlıyorduk Eylül’de” diye tepki gösterdi. Tahsis şartları bellidir. Burada gösterilen sürede inşaata başlanmadığı taktirde tahsis kararı iptal edilir. TAVAK gelmiyorsa, Aydın gelecekse böyle bir düzenlemeye pek ala gidilir. Aydın Üniversitesi’ne Kavaklı’da da yerler tahsis edilmişti. Evet, ama o yerler Hazineye aitti. Ve Silivri’ye üniversite gelmesi için çalışanlar kadar aksi yönde çaba sarf edenler de maalesef var. İster yerli, ister merkezi güçleri bu anlamda değerlendirin gerçek bu.
Kimse bir başkasını engelleyerek kendini matah bir yere getirememiştir ama bunu anlatmak mümkün değil, hele Silivri ölçeğinde. Bugüne kadar olmadı, bundan sonra söz konusu süreçte başarı gösterebilen olursa alkışlamaya hazırım; ne kadar adil olmayan bir şekilde girdiği yarışı kazanmış olursa olsun!
Neyse Aydın Üniversitesi, Gümüşyaka konusunda acil bir seyir planı koyuyorsa ortaya değerlendirilir. TAVAK’ın şevkini kimse kırmaz ama gerçek bilgilerle değerlendirme zorunluluğu da şart. Temmuz meclisinin ikinci oturumunda karar çıkmaz. Ağustos’ta meclis zaten tatil, Eylül’de TAVAK inşaata başlayıp başlamadığını sözlü olarak değil, direkt şekilde ortaya koyar inşallah.
Kimin ne yapmaya çalıştığını çok tartışırız da Özcan Işıklar’ın Silivri’ye üniversite gelişini engellemeye çalıştığını kimse iddia edemez her halde. Çok komik olur. Evet, pek çok hatası ve eksiği olabilir ama Silivri’ye üniversite kazandırmak konusunda onun sergilediği çabayı, emeği görmemek büyük haksızlık. İlla eleştirilecekse başka konular var çok şükür!

TEŞEKKÜR EDERİZ
Eleştirdiğimiz insanların kızarak gelmesini, gülümseyerek gazetemizden ayrılışını gördük. Tatlıyla kapımızı çalanına pek denk gelmemişiz bugüne kadar.
Silivri Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Can Ayata, Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen Terlikçi ve Basın Danışmanı Melis Avcı’ya ziyaretleri için teşekkür ederiz. Eleştiriyi hazmedebilen insanlara oldum olası hayranlık duymuşumdur; hiç bende olmayan özellik...



YORUM YAP