Sevginar Sali

Şiddet çözüm getirmez, daha büyük sorunlar doğurur

Geçen hafta sonunda işlettiği çay bahçesinde vurularak hayatını kaybeden Necip Bircan’ın vefat haberi ile sarsıldı Silivri… Derken Neva Çay Bahçesi’nin işletmecisi Bayram Üstündağ’a Cumartesi akşamı dört kişi tarafından sopalı bir saldırı düzenlendi. Şiddetin bu denli yaygınlaşması, kolaylaşmasını hayra alamet saymak imkânsız. Neden sorunlarımızı veya hatalarımızın çözümünü bir başkasının hayatına, fiziksel yapısına kast edecek yollarda bulmaya çalışıyoruz anlamak mümkün değil. Kaldı ki bu yöntemle çözüm yerine daha büyük sorunlara yol açıyor ve başımızı daha büyük belalara sokuyoruz.
Bircan’ın yaşamına mal olan konu maddi anlaşmazlıktı. Üstündağ’a saldırının siyasi bir yönü olduğunu düşünmüyorum. Ama şunu asla unutmamalıyız her ne sebepten olursa olsun şiddetin haklı hiçbir gerekçesi olamaz. Hayatımıza bu yöntemle çözüm yerine daha büyük sıkıntılar gelir ancak.
Bircan ailesine bir kez daha başsağlığı, Üstündağ’a da geçmiş olsun diliyorum…
Allah hepimize akıl fikir versin inşallah! Hayat insanların saçma sapan hareketleri olmasa kesin yaşadığımızdan bin kat daha iyi olurdu!

DEMİRLEYDİ, ORTAKÖY’DEN SESİNİ YÜKSELTTİ
AK Parti Danışma meclislerini gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Hedef yerel iktidar, savunma ve dayanak noktası genel iktidar!
Danışma meclislerinin yapıldığı bölgelerdeki parti emektarlarına yönelik ve hastalara geçmiş olsun, vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı ziyaretleri çok yerinde. İnşallah sadece bir seçim yatırımı olarak kalmaz. Çünkü siyaset seçimde iyi bir performans için güçlü bir kondisyona ihtiyaç olduğunu kuşkuya yer bırakmayacak şekilde hissettiriyor.
Demiral, Ortaköy’de Başkan Işıklar’a hafta içi siyaseti belirlemek üzere iyi doneler vermiş;
Diyor ki Demirleydi;
• "İBB, Silivri Belediyesinden daha çok hizmet yapıyor ilçemize…”
• "Silivri Belediyesi borç batağında…”
• "Borç ödeyeceğim” diyerek Silivri’nin yarısını sattılar.”
İkinci dönemin bir yılını değerlendirmeye hazırlanan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral’ın beyanatlarına istinaden söyleyecekleri olmalı kuşkusuz. Malum, birileri ayağına basmadan siyasi becerisi, laf çakma yeteneği yürürlüğe girmiyor.

MUHTARLAR, AVRUPA SEYAHATİNE HAZIRLANIYOR
Bir yandan kongre, diğer taraftan Yunanistan ziyareti. Silivri Belediyesi, Mayıs ayı başlarında muhtarlarla bir Yunanistan programı hazırlığı içerisinde. 20 Nisan’da da muhtarlar derneğinin kongresi var. Derneğin başkanlığını yürüten Muharrem Eren’in koltuğu sallanıyor. Devrilir mi? Bunun bir kesimi her türlü fedakarlığa hazır görünüyor : ) Çanta’nın tecrübeli muhtarı Ömer Ercan, dernek başkanlığı konusunda oldukça iddialı. Belediye Başkanım, Eren dışında tüm alternatifleri destekler zaten... Hadi hayırlısı...
İyi haftalar!

YORUM YAP