Sevginar Sali

Rövanş

Pazartesi günkü meclisten sonra sel bu kez Perşembe'yi Aralık ayı ikinci oturumunda CHP açısından aldı… Boğluca Deresi'nin askıya çıkmak için İBB'nin raflarında tozlanmayı bekleyen, Kentsel Dönüşüm ve deprem riski ile üstüne üstlük aciliyeti bulunan planları da cabası oldu.
5'e söz verip 3'te kalan yatırım vaatlerinin idaresi yine de bir şekilde mümkün de “Yer gösterin, yer gösterin…” deyip, sonrasında “Vazgeçtik, yapmıyoruz” demeler İBB'yi“Oynamak istemeyen gelin yerim dar” dermiş pozisyonuna sokmakla kalmıyor CHP'nin hızını patinaja çeviriyor. Ne kadar güzel yükselmişlerdi Pazartesi günkü mecliste Hükümet'e eleştiri kanatları ile… İkinci oturumda İBB'nin savsaklamaları ve caymaları ile çakılmamak için direnmeler vardı sahnede! Melih Yıldız'ın makul yaklaşımı CHP'yi kurtarmaya yeter belki ama İBB'yi düştüğü çıkmazdan çekip çıkarmak için yeterli gelecek gibi durmuyor…

Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili İBB'nin sergilediği adeta U dönüşüne karşılık ‘kısasa kısas' yerine ‘Silivri'ye hizmet' diyen anlayışını benimsemek görmek istediğimiz Volkan Yılmaz'a yakıştı da bizden sakladığı, içinde bastırdığı kimliğine hiç de kolay gelmemiştir. Zoru sevmenin semeresini gördü sayıp çeker sineye bir şey de olmaz, hatta puan toplar.
İBB'yi bu yatırım vazcayışından dolayı yerden yere vurarak kazanacakları, konuyu kamuoyunun takdirine bırakması vaziyetiyle kıyas bile kabul etmez… Bu durumda %62 ile %46 oy oranı göz önünde bulundurulduğunda halkın ferasetine güvenmek en akıllıca adımdı daha uzağa sıçramak için birkaç adım geriye çıkabilmek!

Yılmaz'ın Seymen Örnek Köy Projesi ile ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dönem sonunda gerçekleştirilmiş halini görüp göremeyeceğine yönelik dile getirdiği endişenin yanına kaçak yıkımlar ile ilgili kararlılığını belirtirken “Bizden sonraki nesiller” ifadesini kullanması enteresandı. Bir dahaki dönem milletvekili ya da başka ilçeden aday olup olmayacağı merakının cezbettiği kimseler için aydınlatıcı olabilir diye dikkatinizi çekmek istedim; “Bu neslin görüp görebileceği tek Başkan benim” şeklinde dikte ettiği kalıcı olma kararlılığı dikkate sunulur.

Son meclis gündemi bana bir de şunu düşündürdü…
Hani daha tarafsız ve CHP'ye yatkın olanlar tarafından Volkan Yılmaz için söyleniyordu ya “Silivri'de yaptıklarını, İBB'de yıkıyor” ifadesi… Silivri Belediyesi Aralık Meclisi özelinde; CHP'nin birinci oturumda yaptıklarını, ikinci oturumda İBB yapmadıkları ile yıkmış oldu…

Cumhur İttifakı birleşenleri arasında son mecliste ince bir dayanışma ağı kurulmuştu ve etkisi de hissedildi.

Meclisin gündem dışı bölümünde Başkan Volkan Yılmaz, Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları anlatırken, Silivri Belediyesi'nin yıllık faaliyet raporunu okunuyor hissiyatına kapıldım. Oysa sadece son bir ayda yapılanlara ana başlıklarla değinmişti. Yatırım ve hizmet performansına gerçekten söyleyecek söz yok, söyleyen de yok zaten.

YORUM YAP