XXXXX

Özeleştiri...

İktidar ile muhalefet arasındaki rekabetin hizmet yarışına dönüştürülmesi ile ilgili yaklaşım baş göstermişken, sönen savaş ateşini alevlendirmek niyetinde olmadığımı peşinen söylemem gerek. Ama gazetecilik açısından ciddi bir ihmalde bulunduğumuzu belirtmeden geçemeyeceğim. Bizim için bir özeleştiri konunun diğer ilgilileri için ders çıkartılması gereken bir durum.
Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, 15 Şubat 2012 tarihinde düzenlediği basın toplantısında "Yerel AVM” olarak tanımladığı konu üzerinden belediyenin 3 yılda dağıtılan büfelerin sayısı üzerinden iktidara yüklenmeyi sürdürdü.
Karakaş’ın iddiasına göre Özcan Işıklar’ın Belediye Başkanlığı döneminde 3 yıldır toplam 150 büfe verilmişti. Ak Parti İlçe Başkanı bununla ilgili belgeleri de basına servis etti. Bizim ancak Özcan Işıklar, "150 büfe vermemiz söz konusu değil 27 adet verildi. Karakaş muhtemelen yaptığımız dükkanlar, ihale ile verilen hatta tüm işgaliyeleri söylüyor” demesi üzerine incelediğimiz belgeler! Karakaş’ın "150 adet büfe verildi” iddiasını desteklemek amacıyla sunduğu evrakta Silivri Belediyesi tarafından işgaliye karşılığı verilen tüm yerler var. İşyeri önü, çay bahçesi, yeşil alan, çocuk parkı, havuz, karpuzcu, lunapark, bahçe, masa, ATM, depo, eğitim sahası, yön tabelası adı altında belediye tarafında işgaliye ile verilen tüm yerleri ‘büfe’ olarak adlandıran Karakaş’ın, basına dağıttığı evrakı kendisinin de incelemediğini düşünmekten başka bir şey gelmiyor aklıma. Kamuoyunu yanlış yönlendirecek olsa kapı gibi belgeyi basına niye versin? "Basın benim söylediğime mi güveniyor, verdiğim belgeye mi?” testini yaptıysa kişisel güvenirliğinin ne kadar önde olduğundan memnuniyet duyabilir. Ama basın ne kadar görevini ihmal ederse etsin gerçeğin er ya da geç ortaya çıktığı da böylece anlaşılmış oldu. Hiçbir gerçek sonsuza kadar saklı kalmaz.

Haberin devamı 27.02.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP