Renginar Sali

Nurullah Baldöktü İlkokulu ve Ortaokulu oldu

Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim sistemi kapsamında ilköğretim okulları ilkokul ve ortaokula dönüştürüldü. Bu kapsamda ilçemiz Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu da Nurullah Baldöktü İlkokulu'na dönüştü. Ortaokul bölümü ise kademeli olarak kapatılacaktı. Bu durumda branş öğretmenlerine de yol göründü. Aylardır hem öğretmen hem de öğrencilerin bir birinden kopma korkusu nihayet sona erdi. Okulun Müdür Vekili Yusuf Güven'in girişimleriyle Hayırsever İş adamı Nurullah Baldöktü ve Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'la bir kahvaltılı toplantıda, öğretmenlerin de katılımıyla yeniden bir araya gelindi ve geçtiğimiz yıl verdikleri ek bina ve spor salonu sözleri hatırlatıldı. Baldöktü, 12 ek derslik ve üst kata 250 m2'lik çok amaçlı salon, Karakaş da spor salonu sözünü yeniledi. Böylece okul binasının fiziki yapısında yapılacak değişiklikle ortaokul bölümüne de derslik sağlanmış olacak. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetişecek olan bu kazanımlar gön önünde bulundurularak Nurullah Baldöktü İlkokulu'nun Ortaokul olarak da hizmet vermesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış oldu. Böylece okul yönetimi, öğretmen ve öğrenciler rahat bir nefes aldı.

İNANÇ HOCAMIZI VE 400 ÖĞRENCİLİ
ORATORYO EKİBİNİ BİR KEZ DAHA
TEBRİK EDİYORUZ
Bilindiği gibi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Silivri Lisesi öğrencileri İlhan İnanç'ın yönetiminde programda şarkılar, şiirler ve marşlarla bayram coşkusunu doruğa ulaştırmış ve ayakta alkışlanmıştı. Dünkü sayımızda Silivri'den kısa kısa bölümünde de kendilerine yer verdiğimiz bölümü göremeyen İlhan hocam dün beni aradı ve öğrenci sayısının belirtilmemesi dolayısıyla kırgınlığını dile getirdi. Böylesine önemli noktayı belirtmeyi kaçırdığım için ben de üzgünüm. Kendilerinden özür diliyorum. Günlerdir üstelik sınıflarda tek tek, daha sonra ise okul bahçesinde güneşin altında yapılan çalışmalar mutlaka ki takdir edilmeyi bekler. Başta İlhan hocam olmak üzere tüm öğrencileri belki de ülkemizde ilk kez yapılan bu güzel oratoryoları dolayısıyla tebrik ediyorum.

TOKİ CUMHURİYET ANADOLU
LİSESİ'NİN PİKNİĞİ BU GÜN
Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi, günlerdir hazırlıklarını sürdürdüğü pikniğini bu gün gerçekleştiriyorlar. Ortaköy Millet Bahçe'de okul yönetimi, öğretmen, öğrenci, velilerin yanı sıra ilçe protokol üyelerinin de davet edildiği geniş katılımlı piknik etkinliğinde oyunlar, yarışmalar, müzik &dans, eğlence, doğa yürüyüşleri, mangal keyfi yapılacak. Toki ailesi stres atacak ve dönemin son sınavları için moral ve motivasyon yükleyecek. Herkesin güzel havanın tadını çıkarmasını en iyi şekilde eğlenmesini diliyorum.

KÜLTÜR MERKEZİ ETKİNLİKLERİ
Silivri Belediyesi Kültür Merkezi yılsonu etkinlik programına göre 22 Mayıs 2013 (bu gün) saat 20.00 itibariyle Atatürk Meydanı'nda Modern dans gösterisi, Bağlama Dinletisi ve Türk Sanat Müziği konseri sunulacak. Dans ve müzik severler kaçırmamalı.

YORUM YAP