Toplumumuz tarihsel ve sosyokültürel yapısının da etkisiyle içinde bulunduğumuz koşullar itibariyle çocuklarımıza yönelik her türlü istismar, cinsel saldırılar maalesef her geçen gün daha da artıyor. Belki bu tür olayları düne kadar daha çok tv haberlerinde izliyordunuz, ama tehlike artık kasabamızda, mahallemizde, sokağımızda, kapımızın önüne kadar geldi. Silivri'deki acı tablo kendini açık açık gösterdi. Tehlike artık çok yakınımızda…
İlçemiz bir avukatı, geçtiğimiz günlerde Silivri Adliyesi'nde görülen günlük dava listesini paylaştı. Listeden de göreceğiniz gibi baştan aşağı ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR suçları var. Evet, burası Silivri ve böylesine acı bir gerçek yaşanan olaylarla ortada. Düne kadar uyuşturucu gibi diğer kötü alışkanlıklarla karşı karşıyaydık, şimdi en değerli varlıklarımızla ilgili daha büyük tedbirler almak zorundayız.
Ruh sağlıkları bozuk hasta kişiler aramızda ve güpegündüz, üstelik çarşının ortasında bile kapımızın önünde oynayan çocuklarımıza röntgencilik yapabiliyor. Eğer biz tedbirli olmazsak, bu olaylar her türlü istismara yol açabiliyor. Lütfen kapımızın veya dükkânımızın önünde, sokağımızda bulunan çocuklarımıza göz kulak olalım. Bu konuda lütfen duyarlı olalım. Bu tipler, genelde okul çevrelerinde dolanıyor. Şüphelendiğimiz kişiler olduğunda, lütfen emniyet güçlerine haber verelim.
Çocuk her yaşta istismar mağduru olabilir. Bu tehlikenin önüne geçebilmek ve tedbir almak adına okullarda da öğrencilere yönelik bilgilendirmeler yapılmalı. Buradan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini de duyarlılığa davet ediyorum.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) "Güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuklara" ait verilerine göre, Türkiye'de 2014 yılında bin 377'si erkek, 9 bin 718'i kız çocuğu olmak üzere 11 bin 95 çocuk cinsel suçlara maruz kaldı. Cinsel suçlara maruz kalan çocukların yüzde 57,6'sını 15-17 yaş grubu, yüzde 23,9'unu 12-14 yaş grubu, yüzde 18,5'ini ise 11 yaş ve altındakiler oluşturdu.
Bu sonuçlar 2014 yılına ait, 2017 yılı sonuçlarını düşünmek bile istemiyorum. Rakamlar durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Çocuklarımız gerçekten de tehlikede ve bu tehlikeyi önlemek bizim elimizde. Buna kasabamızdan başlayabiliriz. Hep birlikte başarabiliriz.