Renginar Sali

Cambaz

Kendisini tarif edecek en masum kelimeyi seçiyor ve tatlı tatlı anlatarak paylaşmak istiyorum. Ortam yeterince gergin, bir de biz germeyelim. Eğitim camiasında öyle bir cambaz var ki, yaptıklarını öğrenince siz de inanamayacaksınız!
Allah için çok becerikli! Sonuçta o da bir yetenek! İp'ten dönüp dönüp, yaptığı o akrobatik hareketlere hayran kalmamak ne mümkün! Azmine, hırsına, enerjisine hayranım! Tam düştü düşecek derken o sıçrayışlar, o havadaki baş döndürücü atraksiyonlar… Anlatmaya sözler yetersiz. O havalara sıçradıkça yanındakiler izlerken eziliyor, büzülüyor, kahroluyor. Düne kadar pek alkışlayanı da yoktu ama onun da çaresini bulmuş, bulacak gibi!
Mensubu bulunduğu sendika yönetimini, bunun bir olayında çok takdir ettim doğrusu. Helal olsun dedim. Yaptıklarına göz yummadılar, en azından destek vermeyerek tepkilerini koydular.
Sen bizim cambaz sonra bir hırslan! Bunlara tuzak kur. Gündem değerlendir -melerini, olumlu olumsuz eleştirileri gizlice kaydet, sosyal medya üzerindeki yazışmaların çıktılarını çarşaf çarşaf al, kendi şube başkanının da katıldığı il toplantısında da ortaya dök! Nasıl ama?! Çok cesurca dimi; altın vuruş!
“Parlak geçmiş”ine ise hiç dönmek istemi-yorum. Bunun gibi “muhteşem ötesi gösterileri” var. Alkışlayanları ne yazık ki (!) pek hoş olmayan nedenlerle görevlerinden alındı…
Ve aldığım son duyumlara göre bizim cambaz kendine ufak da olsa yeni bir yol açmış. Şimdi kendini daha geniş kitlelere kabul ettirme çabaları içinde. Yarattığı algı operasyonu yayılıyor. Son performansı işe yaramış görünüyor! Ufak bir kitle oluşturmuş.
İki cambaz bir ipte oynamaz. Biri elbet düşecek. Ama beterin de beteri var.
Bizim cambazın gösterileri son bulmaz, ola ki katılıp alkışlamayı seçerseniz bunlar da aklınızda bulunsun.

YORUM YAP