Renginar Sali

Eğitim camiasının “Kurtlar Vadisi”

İlçemiz eğitim camiasının içinde oluşan “Kurtlar Vadisi”ne şahit olmaya ve etkilerini hissetmeye başlamamız birkaç yıla dayanıyor. Her alanda olduğu gibi burada da siyasi destek etkili oldu, olmaya da devam ediyor. Yıllarla birlikte vadidekiler öyle bir ‘ne oldum delisi'ne dönüştü ki adeta güç zehirlenmesi yaşıyorlar. En masumlarından başlamak gerekirse; böyle sevimli mi sevimli tüccarlar türedi. Tatlı dilleri ama bir de uzun uzun elleri var! O kurumdan o kuruma geçerler, açıkları yakalansa da, ceza alsalar da huyları değişmez. Vadinin de üyesi oldukları için iyice arsızlaşırlar.

En masumundan bir örnek daha sunmak gerekirse; Okul Giriş Kartları diğer okullarda 5 TL iken, onlar 20 TL, kaybedildiğinde 40 TL'ye kartı veliye dayatır. Nasıl ama? Ve azimliler. Doğrusu başka sektörlerde oldukça başarılı olacaklarını düşünüyorum.

Vadide ispiyoncular var mesela. Son dönem moda biliyorsunuz; dosya hazırlamak. E, doğasında ispiyonculuğa yatkınlığı olanlara da gün doğdu! Enerjilerini görevleri yerine bu tarz işlere harcıyorlar.

Son yıllarda ülke genelindeki kadrolaşmanın zirveye ulaşmasıyla birlikte, farklı bir döneme de girildi. Hükümet yanlısı sendika, diğer sendika temsilcilerini ötekileştirip, ayrıştırıp, dışladıktan sonra kendi içinde de çatışma başladı. “Sen değil bu görevde asıl ben olmalıyım”lar ve birbirlerinin ayaklarını kaydırmalara kadar uzandı süreç.

Çok acı bu mafyavari tavırlar ve güç savaşları eğitim sektöründe her yerden daha çok sırıtıyor… Silivri'de artık eski siyasi hareketlilik yok, eğitimciler sağ olsunlar onları çoktan gölgede bıraktı.

Bizim vadideki “kurtlar” örgütlü çalışıyor, azim ve kararlılıkla süreçleri tamamlıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri onların emirlerindeki “piyonlar” sanki. Bunu Silivri'de bilmeyen kalmadı. İlçe Müdürüne gidip, “Mülakat sınavına gireyim mi müdürüm, şansım var mı?” diye sorana kendisi “Sendika Başkanıyla konuştun mu?” diye karşı soru yöneltiyor!

Bu arada kadrolaşmaya giden “ulvi yolda” mülakatın kaçınılmaz olduğunu zaten biliyorsunuz. Sınavları veremeyen işbirlikçilerinin yolunu ancak böyle açabildiler. Ve her ne kadar devlet yetkilileri bunun değişeceğini söylese de sözler havada kalıyor. Aynı tas aynı hamam devam ediyor; liyakat yerlerde sürünüyor…

Tabi her yönetici görevlendirme süreçlerinde masaya oturuluyor okullar vadideki kişiler arasında paylaşılıyor, Torpil Listeleri havada uçuşuyor. Mülakat Komisyon üyeleri hiç zorlanmıyor çünkü onlara yapılacak bir iş bırakılmıyor! Yalnız bu senenin puanlarında birazcık değişikliğe gitmişler. Geçen seneki 100 puanlar, bu sene 90'a inmiş. Herhalde “Fazla göze batmayalım” dediler. Bir tek İlçe Milli Eğitim Müdürünün müstakbel damadına bol keseden verilmiş. Tam 100 puan! Maşallah! Allah başarılarını daim etsin!

Vadi dışındaki yönetici adayı temsilcilerine verilen puanlara değinmeye gerek bile duymuyorum. Merak edenleriniz varsa onlar 60-70'i geçemiyor maalesef.

Aynı mülakat tiyatrosu sahnelenmeye devam ediyor. Yalnız bu sene o havada uçuşan Torpil Listesi'ni Türk Eğitim-Sen'in hak ve adalet savaşçıları yakaladıkları gibi Noter'de tasdik ettirdi. Torpil Listesinde yer alan ve Mülakat Sınavı'nda verilen puanlar tabi ki bu sene de örtüştü. Ama artık bir Noter Tasdikli Torpil Listesi'ne kavuştuk!

Bizim vadideki “kurtlar”, sınavlarda uygulanan FETÖ yöntemlerini epey benimsedi, bir türlü vazgeçemiyorlar! Her geçen yıl daha bir pişkinler, daha bir mafyavari tavırları göze batmaya başladı. “Ben eğitimin mafyasıyım. Her istediğim olur” gibi cümleler havada uçuşuyor!

FETÖ'nün taklitçiliğini yaparken tabi ki de yalnız değiller. İktidar partisinin ilçemiz temsilcileri arkalarında. Yalnız şunu çok idrak etmemiş gibi göründükleri kesin; arka bahçeniz olan bu eğitim sendikası toplum nezdinde sizin de limitinizi tüketmekte. En sevimli haliyle insan kazanma sanatı olarak tanımladığımız ve sizlerin de yoluna düştüğünüz siyaset, desteklediğiniz eğitim sendikasının rezaletleri sayesinde sizleri de yıpratıyor. Halının altına süpürülen bütün pislikler, gün yüzüne çıkacak. Onurunu kırdığınız, görevinden ettiğiniz, mesleğinden soğuttuğunuz insanlar ve bu devlet bir gün sizden hesap soracak.

Eğitimle bağdaşmayan, yakışmayan, görülen, görülmeyen, gizlenip bir süre sonra hortlayan bin bir rezillikler zinciri içinde nasıl bir eğitim-öğretimin yapılıp yapılmadığını gidin siz düşünün artık!

YORUM YAP